Alle har ret til en god og hyggelig julefrokost

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Politiet sætter ind med projekt Tryg Julefrokost. »Det er vores erfaring, at det er et lidt anderledes publikum, der er i byen end sædvanligt – og de får samtidig lidt mere at drikke, end de plejer. Så kan det altså godt gå galt,« lyder det fra politiet.

Det er en gruppe borgere, der ikke er så trænede i at gå i byen, som kommer til at dominere gadebilledet i de næste weekender.

For mange er julefrokosten et af årets højdepunkter, så politiet og en stribe partnere gør nu en indsats for at modvirke konflikt og vold. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

“Tryg Julefrokost” skal skabe synlighed og tryghed

Igen i år er der afsat politipersonale til julefrokostindsats, som skal arbejde forebyggende og tryghedsskabende i nattelivet.

»Det er vores erfaring, at det er et lidt anderledes publikum, der er i byen end sædvanligt – og de får samtidig lidt mere at drikke, end de plejer. Så kan det altså godt gå galt,« udtaler politikommissær, Jens Bruus, der er leder af Lokalpolitiet i Næstved.

Formålet med “Tryg Julefrokost” er at skabe synlighed og tryghed i nattelivet i forbindelse med afholdelsen af julefrokosterne.

Projektet gennemføres i samarbejde med restauratører, Natteravnene, taxa, handelsstandsforeninger med videre – og vi vil alle arbejde for, at gæsterne får en så festlig og rolig julefrokost som muligt.

»Samarbejdet skal vise, at alle parterne understøtter hinanden i at skabe rammerne for en glad og sjov julefrokost. For mange borgere er det en af de få gange om året, hvor de bevæger sig ud i nattelivet, og erfaringerne har vist, at det kan give lidt udfordringer,« siger Jens Bruus.

Tryg Julefrokost-patruljer besøger Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing Falster første gang fredag den 26. november, og de er på gaden de tre traditionelle julefrokostfredage. De runder også Nakskov den 3. december.

Alle samarbejdspartnere bærer ens badges

Projektet synliggøres ved at alle samarbejdspartnere bærer ens badges, ved streamers på taxaer og patruljebiler, samt via bannere i gågaden og plakater på restaurationerne.

Lokalpolitiet er i gang med at afholde møder med restauratører mv. omkring årets indsats. Politiet gennemfører julefrokostpatruljer i form af to betjente til julefrokostpatruljering på de udpegede dage.

»De vil opsøge gæsterne rundt på restauranterne tidligt på aftenen og vise flaget, samt senere hjælpe og vejlede de gæster, der er bedst tjent med at tage en taxa hjem fra byen lidt tidligere. Vores erfaring er at det skaber mindre konflikt, hvis man har hilst pænt på hinanden tidligere på aftenen,« siger politikommissær Jens Bruus.

Før du går til julefrokost, er det vigtigt du har kendskab til de Covid-19 anbefalinger, der er gældende, påpeger politiet. Sundhedsstyrelsen råder til: 1. bliv vaccineret. 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du oplever symptomer. 3. Hold afstand. 4. Luft ud og skab gennemtræk 5. Vask ofte hænder og brug håndsprit. 6. Gør rent – særligt overflader, som mange rør ved.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.