Storebæltsbroen lukkes kortvarigt natten til søndag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Storebæltsbroen bliver spærret i korte intervaller i perioden mellem kl. 02.00 og 04.30 natten til søndag den 28. november.

I den kommende weekend udføres anden del af den test, som skal sikre, at alt udstyr til trafikstyring i forbindelse med de mobile overledninger fungerer korrekt. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen natten til søndag. Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Natten til søndag spærres broen kortvarigt to gange

Sund & Bælt har valgt at dele testen op over to nætter for at påvirke trafikken i så korte perioder som muligt. Testen udføres derfor som for to weekender siden om natten, hvor der er mindst trafik.

Storebæltsbroen vil blive spærret i korte intervaller i perioden mellem kl. 02.00 og 04.30 natten til søndag den 28. november. Spærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 25 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat.

Formålet er at øge sikkerheden på Storebæltsbroen

Overledningerne er taget i brug, og nu er næste fase af projektet at sætte trafiktavler og bomme i drift til styring af trafikken i forbindelse med brug af de automatiserede overledninger. Det er nødvendigt at teste de nye dele af det samlede projekt i en fuldskalatest.

De mobile overledninger er en del af en omfattende sikkerhedspakke med det formål at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Øverst: Dobbeltrettet trafik på Storebæltsbroen. Ved hjælp af de nye mobile overledninger kan trafikken hurtigt ledes over i modsatte spor og køre dobbeltrettet ved uheld, ved vejarbejder eller (som her) ved broløbet i september. (Foto: Sund & Bælt). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.