Stenocare vil give patienter flere cannabis-produkter

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Zand.News – Stenocare udvider sit medicinske cannabis-sortiment med en ny kategori, så patienter får flere valgmuligheder.

Stenocare A/S annoncerede den 9. november 2018 sin plan om at begynde arbejdet for en godkendelse af tre nye medicinske cannabisprodukter til danske patienter. Stenocare håber at kunne levere de tre nye produkter i sommeren 2019.

Allerede leverandør af cannabisolieprodukter

Stenocare har siden september 2018 leveret tre forskellige medicinske cannabisolieprodukter til danske patienter.

Selskabet er fortsat det eneste i den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis, som leverer fuldspekteret olieprodukter, der doseres med en oral doseringssprøjte.

Nu oplyser Stenocare, at deres ansøgning om godkendelse af tre nye medicinske cannabis-kapselprodukter er indsendt til Lægemiddelstyrelsen.

Der er tale om CBD Kapsler, THC Kapsler og CBD/THC Kapsler, som dermed giver patienterne endnu en valgmulighed i deres behandling med medicinsk cannabis.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Stenocare A/S
Stenocare A/S

Cannabisolie i kapsler af vegansk materiale

De tre nye produkter indeholder cannabisolie, og selve kapslens materiale er vegansk. Det betyder, at kapslens materiale er vegansk baseret og dermed ikke har animalske proteiner, som det er tilfældet for gelatinekapsler.

»Det er vigtigt for Stenocare, at vi kan give læger og patienterne et udvalg af produkter og doseringsformer. Vi ved fra udlandet, at medicinsk cannabis olie er den mest anvendte doseringsform – men vi ser samtidig en stigende interesse for kapsler som nogle oplever er lettere at indtage. Dertil har vi valgt en vegansk kapsel, som dermed også kan bruges af patienter der normalt ikke ønsker gelatinekapsler med animalske proteiner,« siger administrerende direktør Thomas Skovlund Schnegelsberg.

Stenocare har sammen med sin canadiske partner, CannTrust Inc, udarbejdet laboratorieanalyser og dokumentation, som overholder de meget høje danske krav og regler for kvalitet og ensartethed.

I de kommende måneder vil Lægemiddelstyrelsen behandle ansøgningen, og selskabet håber at kunne lancere de nye produkter til danske patienter i sommeren 2019.

Læs også: Nu kan du få tilskud til medicinsk cannabis.


Fotograf: Ændringer i vores CMS har med medført, at fotokrediteringer mellem den 6. og 19. december 2019 er forkerte.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.