Statsministeren og Folketingets formand mindes Prins Henrik

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I dag blev Hans Kongelige Højhed Prins Henrik bisat i Christiansborg Slotskirke. Der blev afholdt en mindehøjtidelighed i folketingssalen på Christiansborg til ære for H.K.H. Prins Henrik forud for bisættelsen. Her oplæste statsministeren et reskript, hvorpå han og Folketingets formand holdt taler.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indledte med at oplæse reskriptet fra Hendes Majestæt Dronningen:

“Vi giver Dem hermed til kende, at vi vil have Dem overdraget i vort navn, at bringe Folketinget budskabet om, at hvor højt elskede kære ægtefælle Hans Kongelige Højhed prins Henrik stille er sovet ind den 13. februar 2018 klokken 23.18. Vi bringer dette budskab i fuld forvisning om Folketingets deltagelse i vor og vore slægtninges tunge sorg givet på Amalienborg den 15. februar 2018.”

Derefter afholdte statsministeren en kort tale, hvor han blandt andet sagde:

“Prins Henrik var sin egen. Sådan vil jeg huske ham, og sådan tror jeg, at alle danskere vil huske ham,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Derpå afholdte Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) en mindetale om H.K.H. Prins Henrik, hvor hun blandt andet sagde:

“Verden har mistet en af sine store personligheder. Det er et smerteligt tab og en stor sorg for familien og vennerne. Det er et smerteligt tab og en stor sorg for os alle sammen.

På hele Folketingets vegne sender jeg min dybeste medfølelse og kondolence til Hendes Majestæt Dronningen og hele den kongelige familie.

Æret være Prins Henriks minde.”

Derpå var der et minuts stilhed i Folketinget. Før og efter den efterfølgende bisættelse ringede klokkerne i alle landets folkekirker, og det gjorde de naturligvis også i hele Slagelse Provsti i Slagelse Kommune.

Læs også: Kirkeklokker ringer ved H.K.H. Prins Henriks bisættelse.

Foto: Torben Eskerod / Kongehuset

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.