To udenlandske butikstyve dømt fængsel og udvisning

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I midten af januar blev Bilka i Slagelse By udsat for butikstyveri. Der var tale om to polske butikstyve, som stjal ti PlayStation-spil. De er nu dømt til fængsel og udvisning.

To polske statsborgere er blevet idømt 30 dages fængsel og udvisning for at have begået butikstyveri for 4.400 kroner i Bilka på Idagårdsvej i Slagelse. Det oplyser Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Tyvene blev anholdt mandag den 15. januar, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev kaldt til Bilka i Slagelse. Her havde en medarbejder tilbageholdt to udenlandske butikstyve, som havde stjålet ti PlayStation-spil til en samlet værdi af knap 4.500 kroner.

Det viste sig, at der var tale om en 54-årig mand og en 58-årig kvinde, som begge var fra Polen. De blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhør. Det oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i januar, og nu er de dømt i retten.

SN.dk skriver, at tyvene anvendte en såkaldt “russerpose” til tyveriet. Det er en hjemmelavet pose eller taske, som især benyttes til butikstyverier. En russerpose har en forring af stanniol og tape, som forhindrer detektorer og butiksalarmer i at reagere.

Genrefoto: Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.