Slagelse nummer 7 som højdespringer

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Slagelse Kommune ligger som nummer 7 på Beskæftigelsesministeriets rangliste over, hvilke kommuner der har forbedret sig mest det seneste år.

Fremover kan landets kommuner nemt følge med i, hvor gode de er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Beskæftigelsesministeriet har ranglistet kommunerne fra 1 til 98 efter deres resultater.

Opgørelsen følger op på den politiske aftale, som giver kommunerne mere frihed og gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen.

Danmark oplever vækst, beskæftigelsen sætter hele tiden nye rekorder, og virksomhederne mangler i stigende grad hænder. Der er med andre ord gode muligheder for, at flere kommer i job.

Alligevel viser flere undersøgelser, at kommunerne ikke giver den indsats, som de ledige har krav på.

Bedst til at få borgere væk fra kontanthjælp og dagpenge

Fremover får kommunerne lettere ved at se, hvor gode de er til at få borgere væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Samtidig kan man se, hvilke kommuner der gør det godt, og som de mindre gode kommuner kan søge inspiration hos.

Beskæftigelsesministeriet samler som noget nyt kommunerne på en rangliste over alle tre ydelser samt en liste for hver af de tre ydelser. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente.

»Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats. Men det vil også lune i kommunekassen og dermed give penge, som kan bruges andre steder for eksempel til bedre velfærd. Ranglisten sætter slet og ret spot på, hvor man ikke gør nok for ledige, og hvem der er gode, og som man kan lære noget af,« siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Slagelse Kommune ligger blandt højdespringerne

Øverst på ranglisten for alle ydelser i 2017 er de kommuner, som klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse end forventet ud fra deres rammevilkår.

I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet. Her ligger Slagelse Kommune som nummer 42.

Der er også lavet en rangliste over, hvilke kommuner der har forbedret sig mest det seneste år. Øverst på ranglisten er de såkaldte højdespringere, som er kommuner med den største forbedring i 2017 sammenlignet med 2016. Her ligger Slagelse som nummer 7.

Se alle tal på: bm.dk.


Grafik: geralt / Pixabay.


 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.