Regeringen vil fjerne bøvl og administrative byrder

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

»Vi har i Danmark på mange måder en tryg og god velfærd. Men der er også steder, hvor borgerne bliver klemt i systemerne,« siger innovationsministeren. Nu skal der være færre regler og mindre bureaukrati.

Som en del af afbureaukratiseringsreformen vil Regeringen fjerne administrative byrder og regler for 4 milliarder kroner inden udgangen af 2022. Penge, som i stedet kan bruges lokalt på kernevelfærd.

Frihed, faglighed og mere tillid til medarbejderne skal give bedre velfærd til borgerne. Sådan lyder hovedbudskaberne i afbureaukratiseringsreformen “Færre regler – mindre bureaukrati”, der er det første af i alt seks reformspor i regeringens Sammenhængsreform.

Reformsporet med mere end 100 konkrete initiativer blev præsenteret af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) i dag på et pressemøde.

Sammenhængsreformens fem øvrige reformspor, der vil blive præsenteret i løbet af efteråret, har alle det til fælles, at de skal forbedre velfærden.

Bedre sammenhænge på tværs af den offentlige sektor

Det skal blandt andet ske ved at skabe bedre sammenhænge på tværs af den offentlige sektor, hæve kvaliteten i de offentlige tilbud og sætte borgeren i centrum, fortæller innovationsminister Sophie Løhde, der har stået i spidsen for reformarbejdet:

»Vi har i Danmark på mange måder en tryg og god velfærd. Men der er også steder, hvor borgerne bliver klemt i systemerne. Patienter, der bliver tabt i overgangene mellem sygehuse, kommuner og de praktiserende læger. Udsatte mennesker, som har brug for en hjælpende hånd og en mere sammenhængende indsats. Der skal vi skabe bedre sammenhæng og løfte kvaliteten i velfærden,« siger Sophie Løhde.

Sammenhængsreformen er blevet til i dialog med blandt andre borgere, medarbejdere og ledere i den offentlige sektor. Innovationsministeren har for eksempel besøgt alle 98 kommuner, fem regioner og en række statslige arbejdspladser for at få konkrete input til reformarbejdet.

De seks reformspor i Sammenhængsreformen har fokus på:

  1. Færre regler og mindre bureaukrati i den offentlige sektor.
  2. Digital service i verdensklasse.
  3. Bedre hjælp til borgere og familier med komplekse problemer.
  4. Bedre ledelse og rette kompetencer.
  5. Et mere sammenhængende sundhedsvæsen.
  6. Bedre sammenhæng i vejen til uddannelse og job.

Genrefoto: OstapenkoOlena / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.