14,1 millioner kroner til bedre dyrevelfærd

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Regeringen og Dansk Folkeparti afsætter rekordstort stort beløb til at forbedre tilværelsen for landets firbenede og fjerklædte indbyggere, herunder nødlidende, tilskadekomne og misrøgtede dyr.

I år har regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti afsat over 14,1 millioner kroner til bedre dyrevelfærd.

Det medfører, at landets dyreorganisationer og dyreforeninger kan søge penge fra en rekordstor pulje til arbejdet med at sikre bedre dyrevelfærd.

Pengene skal især gå til arbejdet med dyr, der har akut brug for hjælp, og erfaringen viser, at der er stor interesse for at hjælpe nødlidende dyr.

Derfor glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) sig over, at der i år er afsat ekstra penge i dyrevelfærdspuljen.

»Vi ved fra tidligere år, at der er mange organisationer, der søger om penge fra puljen. Derfor er jeg naturligvis også meget tilfreds med, at vi i år er klar med et større beløb end tidligere år til det vigtige arbejde med at sikre ordentlig dyrevelfærd,« siger Jakob Elleman-Jensen.

Penge til både akut hjælp og udviklingsprojekter

90 procent af pengene fra dyrevelfærdspuljen er øremærket organisationer, der her og nu kommer dyr til undsætning, fordi de er blevet misrøgtet, er blevet syge eller er kommet til skade.

Pengene kan gå til transport af nødlidende dyr, behandling eller drift af internater for tilskadekomne og misrøgtede dyr samt til oplysningskampagner.

De resterende 10 procent af puljen skal som noget nyt gå til udviklingsprojekter, der skaber bedre dyrevelfærd. Det kan eksempelvis være et udviklingsprojekt, der giver ny viden om, hvordan man bedst transporterer tilskadekomne hunde.

Fakta om dyrevelfærdspuljen:

  • Der er afsat 14,1 millioner kroner til dyrevelfærdspuljen, hvoraf tre millioner kroner stammer fra indtægter fra Landbrugslotteriet, mens 1,4 millioner kroner er et ekstra beløb fra Landbrugsfonden. De resterende penge er afsat på finansloven for 2018.
  • 12,69 millioner kroner går til dyreorganisationernes arbejde, mens der er sat 1,41 millioner kroner af til støtte til udviklingsprojekter og forebyggelse.
  • Der gives ikke støtte til produktionsdyr.

Genrefoto: Aladino Gonzalez / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.