Nu kommer sundhedskortet på din mobil

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Appen “Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver fra i dag adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe sundhedskortet.

Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Ligger klar til både Android og iOS

Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver fra i dag danskerne adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort.

Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.

Ved at downloade ”Sundhedskortet” i App Store eller Play Store kan du få det velkendte gule sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden. Hvis du har børn, kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

Digitalisering gør hverdagen lidt lettere

»Det gule sundhedskort er et solidt symbol på den danske velfærdsfærdsmodel, der gennem mange år har givet borgerne adgang til offentlige sundhedsydelser,« siger finansminister Nicolai Wammen (S) og fortsætter:

»Fra i dag kan danskerne downloade en digital version af sundhedskortet til mobiltelefonen. Sundhedskort-appen er et frivilligt tilbud, som jeg tror, at mange danskere vil tage til sig, og især børnefamilier vil glæde sig over også at kunne se børnenes sundhedskort i appen.«

Info og link til download findes på: fm.dk (Android) (iPhone).

»Sundhedskort-appen er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne. I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest,« tilføjer Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Behold det gule kort – også i fremtiden

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan for eksempel være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme.

Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos for eksempel din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.

På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort, så Sundhedskort-appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

Øverst: Sundhedskort-appen. (Foto: Digitaliseringsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.