Dømt for groft bedrageri mod ældre i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – To mænd er dømt for særligt groft bedrageri, databedrageri og forsøg på bedrageri mod en større række især ældre borgere i Slagelse og omegn.

En 39-årig og 42-årig mand idømt henholdsvis ét år og seks måneders fængsel og ét år og fem måneders fængsel for at lokke bankoplysninger fra ældre borgere i Slagelse. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Bedrageri for over 118.000 kroner mod ældre

En enig domsmandsret ved Retten i Næstved, har i dag, mandag den 31. maj, 2021, fundet to mænd skyldige i en række forhold af særligt groft bedrageri og databedrageri samt forsøg på bedrageri.

Mændene blev idømt henholdsvis 1 år 6 måneder og 1 år og 5 måneder ubetinget fængsel.

Ofrene er primært ældre borgere i Slagelse og omegn i en periode fra 12. oktober til 12. november 2020.

Udgav sig for at være fra Nets eller en bank

De to mænd på 39 og 42 år kontaktede borgerne telefonisk og udgav sig for at være fra Nets eller en bank, og sagde der var foretaget uretmæssige hævninger på borgernes bankkonti.

På den måde lykkedes det i ni tilfælde at få borgerne til at udlevere deres betalingskort med tilhørende kode, hvorefter de dømte misbrugte betalingskortene til at hæve kontanter eller købe i butikker, for en samlet værdi af over 118.000 kroner.

Retten dømte desuden de to mænd for at have forsøgt at begå bedrageri og databedrageri i yderligere 216 tilfælde, hvor de dømte havde forsøgt samme fremgangsmåde med ældre borgere i Slagelse og omegn.

Mændene har kun delvist havde erkendt sig skyldige, men modtog dommen i byretten. De to mænd har været frihedsberøvet siden den 12. november sidste år, og retten bestemte, trods den enes protest, at de begge skal forblive fængslet, indtil dommen kan fuldbyrdes.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Little City Lifestyle Photography / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.