Masser af fejl på skibusser med feriegæster

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Zand.News – En målrettet indsats mod skibusser afslørede masser af problemer. Politiet måtte udskrive 116 bøder til både chauffører og virksomheder.

På de store rejsedage i uge 4, 6 og 8, hvor landets snehungrende skientusiaster drog afsted mod enten nord eller syd, afholdt Rigspolitiets Nationale Færdsels Center en målrettet kontrol mod skibusserne. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ved kontrollerne kunne politiet konstatere indtil flere overtrædelser, som havde direkte indvirkning på sikkerheden.

Blandt andet kunne politiet konstatere, at ildslukkere ikke havde gennemgået årligt eftersyn, at nødudgange ikke var markeret ved skiltning og at især påhængsvogne dumpede i en bremsetest.

En bus med passagerer fik klippet pladerne

På samtlige kontroller medvirkede politiets bremseprøvestand, og på den sidste kontroldag dumpede en bus bremsetesten. Bussen fragtede passagerer, som var på vej til et arrangement i Tyskland.

Den dumpede test satte et brat stopper for passagerernes udflugt, da bussen fik afmonteret nummerpladerne og efterfølgende indkaldt til syn. Ydermere kunne politiet konstatere fejl på lygter samt manglende dokumenter i forhold til selve transporten.

»Endnu en gang må vi desværre konstatere, at det er nødvendigt, at politiet afholder disse kontroller. Vi har at gøre med busser, som fragter mange passagerer rundt på vejene i både Danmark men også i resten af Europa, og de har altså fejl, som er til fare for trafiksikkerheden,« politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdsels Center og fortsætter:

»Det er potentielt tunge køretøjer, som kan slå mennesker ihjel, hvis bremserne ikke virker eller passagererne bliver fanget i en forulykket bus, hvor brandslukkere ikke virker og nødudgange ikke er synligt markeret.«

En turistbus blev også benyttet til godskørsel

Ud over de ovennævnte overtrædelser havde en chauffør valgt at anvende sin bus til godstransport.

En sådan form for transport kræver en tilladelse til godskørsel, hvilket chaufføren ikke var i besiddelse, og ydermere var et kontroldokument ikke udfyldt. Vognmanden måtte derfor indkassere en bøde på 50.000 kroner.

Samlet set blev der på de pågældende dage standset 230 køretøjer og udskrevet 116 bøder til både chauffører og virksomheder. Rigspolitiet og landets tungvognscentre fortsætter løbende i 2019 med kontroller rettet mod tunge køretøjer.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note, Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.