Mange corona-vanvidsbilister på vejene

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Coronakrisen giver ekstra god plads på de danske veje, og det får en del bilister til at træde ekstra hårdt på speederen.

Den ekstra plads på vejene får i øjeblikket nogle bilister til at træde alt for hårdt på speederen, viser tal fra Vejdirektoratet og politiet.

Samtidig viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, at et meget stort flertal af danskerne mener, at fartoverskridelserne er uacceptable.

Ekstra plads får bilister til at køre alt for stærkt

Nedlukningen af Danmark på grund af coronakrisen medfører, at der er god plads på de veje, hvor der plejer at være tæt trafik. Desværre får den ekstra plads en del bilister til at køre alt for stærkt.

Rigspolitiet har netop offentliggjort på Facebook, at andelen af bilister, der kører for stærkt, når de passerer fotovogne eller stærekasser, næsten er fordoblet, når man sammenligner med perioden, før store dele af Danmark lukkede ned. Og andelen af vanvidsbilister er firedoblet.

»For høj fart er en af de største dræbere, som vi har i trafikken, og uanset om der er meget plads på vejene eller ej, så gælder hastighedsgrænserne stadig,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Høj fart er slet ikke acceptabelt i befolkningen

I en ny undersøgelse, som Plan Gruppen har gennemført for Rådet for Sikker Trafik blandt 1.126 bilister, svarer et meget stort flertal, at det ikke er i orden at køre for stærkt på vejene.

Otte ud af ti kalder det “meget uacceptabelt” eller “uacceptabelt”, når bilister overskrider hastighedsgrænserne med mere end 30 procent.

»For høj fart øger risikoen for ulykker, og det skaber utryghed i trafikken, når nogle bilister vælger at køre for hurtigt. Ud over at man selv og andre kan komme til skade, så kan det også medføre, at man kommer til at lægge unødige belastninger på det i forvejen pressede sundhedssystem,« siger Mogens Kjærgaard Møller fra Rådet for Sikker Trafik.

Farten har en enorm betydning for, hvor alvorlig ulykken og skaderne bliver, hvis der sker noget uventet. Undersøgelser fra Vejdirektoratet viser, at der er for høj fart involveret i omkring fire ud af ti dødsulykker i trafikken.

Hvis du kører galt og rammer et vejtræ med for eksempel 90 km/t, svarer det faktisk til, at du og din bil bliver smidt ud fra 12. sal.

I en undersøgelse, som Epinion sidste år gennemførte for Rådet for Sikker Trafik, svarede 86 procent af danskere, at de oplever, at der bliver kørt for stærkt i deres nærområde.

Heraf siger 57 procent, at bilernes fart skaber bekymring for deres egne eller andres børn i området.

Læs også: Vær med til at sænke farten i kommunen.

DET GÅR ALT, ALT FOR STÆRKT Samfundet kører lige nu i lavt gear, men bilisterne er desværre ikke fulgt med ned i…

Slået op af PolitiTorsdag den 2. april 2020

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.