470.000 i Region Sjælland får 2,3 milliarder tilbage i skat

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Omkring 470.000 borgere i Region Sjælland har betalt for meget i skat og kan se frem til at få 2,3 milliarder kroner tilbage i overskydende skat. Mange modtager pengene i dag.

I gennemsnit skal borgerne i Region Sjælland have udbetalt 4.983 kr. i overskydende skat – borgerne i Solrød Kommune er i gennemsnit dem, som får flest penge tilbage.

470.000 borgere i Region Sjælland skal have overskydende skat tilbage. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

De fleste modtager deres penge på NemKonto i dag

Omkring 470.000 borgere i Region Sjælland har i 2019 betalt for meget i skat og kan derfor se frem til at få 2,3 milliarder kroner tilbage i overskydende skat.

Det sker fra i dag, hvor Skattestyrelsen udbetaler hovedparten af 17,4 milliarder kroner til cirka 3,4 millioner borgere over hele landet. For langt de fleste vil pengene gå ind på borgerens NemKonto allerede i dag.

»Vi ved, at mange ser frem til dagen, hvor de får penge tilbage i skat. Men det er vigtigt at huske på, at en overskydende skat bare betyder, at man har betalt for meget i skat i løbet af året, der er gået,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør med ansvar for årsopgørelsen i Skattestyrelsen og fortsætter:

»Det er derfor en god ide at bruge anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2020 stemmer«,.

Ser man alene på Region Sjælland, får borgerne i Solrød Kommune som nævnt i gennemsnit mest udbetalt, mens borgerne i Lolland Kommune får mindst udbetalt.

Mens 3,4 millioner borgere er blevet mødt af et grønt tal i deres årsopgørelse, er knap 1,1 millioner borgere blevet mødt af et rødt tal og dermed en restskat. Restskatten udgør aktuelt 6,8 milliarder kroner. Det svarer til en gennemsnitlig restskat på 6.075 kroner.

Ingen penge kan skyldes gæld eller manglende oplysninger

En række borgere vil derudover konstatere, at deres overskydende skat ikke sættes ind på NemKontoen i morgen. Det kan for eksempel være, hvis man selv eller ens ægtefælle har gæld til det offentlige.

Den overskydende skat vil i første omgang blive brugt som afdrag på gælden, inden en eventuel rest vil blive udbetalt. Gælden til det offentlige kan for eksempel være skat for tidligere år, licens, underholdsbidrag eller lignende.

Samtidigt vil omkring 65.000 borgere opleve, at deres overskydende skat tilbageholdes. Det sker enten ved større overskydende skatter, som skal gennemgås inden en udbetaling, eller fordi Skattestyrelsen vurderer, at der mangler oplysninger.

Det kan for eksempel være oplysninger vedrørende overskud ved forældrekøbte lejligheder, indtægter fra solceller eller gevinst eller tab ved salg af værdipapirer.

Årsopgørelsen kan rettes helt indtil den 1. september 2020

4,6 millioner borgere har siden den 6. marts 2020 kunnet se deres årsopgørelse i TastSelv på skat.dk.

Langt de fleste behøver ikke at foretage sig noget, da Skattestyrelsen får de fleste oplysninger automatisk. Det er dog stadig vigtigt at tjekke sine oplysninger.

Udbetalingerne af overskydende skat sker på baggrund af ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen, som er oplyst til og med 26. marts. Ændrer man efterfølgende i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse.

»Uanset om man har fået en overskydende skat eller en restskat, kan man stadig kontrollere, om alle oplysninger i årsopgørelsen er korrekte og er med,« siger Karoline Klaksvig og fortsætter:

»I år får man ekstra god tid til at tjekke årsopgørelsen. På grund af coronakrisen er fristen for at oplyse ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen forlænget til 1. september 2020.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: LV11 / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.