Juletid: Politiet er også ude på J-dag

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Politiet markerer J-dag med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-og narkotikakørsel fra torsdag til søndag.

Politiet vil de kommende dage være på gaden for at lave en målrettet indsats rettet mod spiritus- og narkotikakørsel. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Årets julebryg frigives på fredag klokken 20.59

Traditionen tro afholder mange restauranter og værtshuse over hele landet arrangementer for at markere “J-dagen” – altså dagen, hvor årets julebryg frigives. “J-dag” markeres fredag den 1. november 2019 kl. 20.59.

Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-og narkotikakørsel. Indsatsen afholdes i dagene fra torsdag den 31. oktober til søndag den 3. november 2019.

Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Aftal, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

»Antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i ulykker, hvor spiritus har været en medvirkende faktor, er over en periode fra 2013 til 2017 faldet med 27 procent,« udtaler Christian Berthelsen.

Ved den tilsvarende indsats i 2018 blev der landet over i løbet af de 4 kontroldage sigtet 112 spirituspåvirkede førere, hvoraf 21 var involveret i færdselsulykker, mens 110 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf 2 var involveret i færdselsulykker.

Spiritusulykker udgjorde 11 procent af alle ulykker i 2018. 32 personer blev dræbt og 183 kom alvorligt til skade i spiritusulykker i 2017. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.