8.700 kr. om måneden for at være husejer i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Det koster i gennemsnit 11.240 kroner om måneden at bo i hus i Danmark. Prisen er nede på omkring 8.700 kroner i Slagelse Kommune. Men i Lolland Kommune kan du nøjes med 5.010 kroner.

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kroner om måneden at bo i hus i Danmark.

Det dyreste sted at bo i Danmark er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kroner.

Den billigste kommune er derimod Lolland Kommune med udgifter, som er helt nede på rundt regnet 5.000 kroner om måneden.

Slagelse Kommune ligger på omkring 8.700 kroner om måneden. Det skriver Mikonomi.dk.

Frederiksberg Kommune: Dyre huspriser, men billigt forbrug

Mikonomi.dk har lavet en økonomisk sammenligning af udgifterne ved at bo i hus i de danske kommuner.

Ud fra denne undersøgelse kan det konkluderes, at det i gennemsnit koster 32.431 kroner om måneden at bo i hus i Frederiksberg Kommune.

Det koster i gennemsnit 8.727 kroner om måneden at bo i Slagelse Kommune, 8.822 kroner i Næstved Kommune, og 9.485 kroner i Sorø Kommune.

Kilde: Mikonomi.dk

Det er specielt udgifter til boliglånet, grundskyld og ejendomsværdiskatten, der trækker Frederiksberg Kommunes månedlige udgifter op.

Derimod trækker prisen for vand og fjernvarme kommunens samlede månedlige udgifter ned sammenlignet med de resterende kommuner i Danmark.

På landsplan koster det i gennemsnit 557 kroner for vand og 1.134 kroner i varme om måneden. I Frederiksberg Kommune koster det derimod kun 396 kroner om måneden for vand og 668 kroner hver måned for varme.

Til sammenligning koster det i Samsø Kommune i gennemsnit 875 kroner om måneden for vand, altså hele 57 procent mere end landsgennemsnittet og 120 procent mere end Frederiksberg Kommune.

I Slagelse Kommune er den gennemsnitlige pris 615 kroner om måneden for vand og 1.059 kroner for varme.

Lolland Kommune: Billige huspriser, men dyr forsikring

Det billigste sted i Danmark at være husejer i er Lolland Kommune, hvor du blot skal af med 5.010 kroner om måneden.

Det er specielt udgifterne til boliglån, ejendomsværdiskatten og grundskylden, der trækker de månedlige udgifter ned. Derimod er det dyrt at forsikre dit hus på Lolland sammenlignet med resten af Danmark.

I Lolland Kommune koster det dig 505 kroner om måneden at forsikre dit hus. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 428 kroner om måneden, og den billigste kommune, Morsø, ligger på kun 374 kroner om måneden.

Derved er det 17 procent dyrere at forsikre dit hus i Lolland Kommune sammenlignet med landsgennemsnittet og 35 procent dyrere sammenholdt med den billigste kommune.

Den gennemsnitlige pris for forsikring i Slagelse Kommune er 505 kroner om måneden.

Øverst: Årlige udgifter ved huskøb i regionerne. (Grafik: Mikonomi.dk). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.