Husk at besøge din praktiserende læge

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Man skal ikke lade være med at gå til læge på grund af COVID-19. Den omstilling, som sundhedsvæsenet er ved at gennemgå for at håndtere COVID-19, bliver jo netop gennemført for at sikre, at man fortsat kan blive tilset af en læge og få behandling, hvis man har behov for det,« understreger Sundhedsstyrelsen.

Mange praktiserende læger oplever et markant fald i antallet af henvendelser i forbindelse med corona/COVID-19-epidemien.

Derfor understreger Sundhedsstyrelsen, at det er vigtigt at søge læge ved behov og ikke holde sig tilbage, hvis man fejler andre ting eller har symptomer på andet end COVID-19. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fald i antallet af henvisninger fra lægerne

Gennem de seneste uger har der løbende været information om, at man ikke skal møde op hos egen læge, men i stedet ringe, hvis man har symptomer på COVID-19. Efterfølgende har der været et generelt fald i antallet af besøg hos de praktiserende læger.

Det betyder, at lægerne ikke henviser lige så mange patienter til udredning for blandt andet kræft, som før epidemien. Desuden bliver færre patienter indlagt på psykiatriske afdelinger, og der er desuden et fald i antallet, der kommer til kontrolundersøgelser i psykiatrien.

»Man skal ikke lade være med at gå til læge på grund af COVID-19. Den omstilling, som sundhedsvæsenet er ved at gennemgå for at håndtere COVID-19, bliver jo netop gennemført for at sikre, at man fortsat kan blive tilset af en læge og få behandling, hvis man har behov for det,« understreger Niels Sandø, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen, og fortsætter:

»Det er vigtigt, at du reagerer på symptomer, der bekymrer dig, og at du bliver udredt og kommer i behandling for eventuel sygdom. Ligesom det er vigtigt, at du møder op til eventuelle kontrolbesøg, som der er aftalt og ikke er blevet udskudt.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Jarmoluk / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.