To idrætstalentklasser klar i det nye skoleår

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Idrætstalentklasserne er en del af vores generelle talentstrategi, hvor de unge atleter efter folkeskolen kan blive en del af Slagelse Talent og Elite, når de skal videre på deres ungdomsuddannelse,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.

Et rekordstort antal ansøgere og en høj kvalitet i ansøgningerne gør, at der kommer hele to idrætstalentklasser på 7. årgang på Nymarkskolen i Slagelse By. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forener den målrettede sport med ens faglige udvikling

Muligheden for at kombinere sin idræt med sin skolegang er populær i Slagelse. Et rekordstort antal ansøgere og en høj kvalitet i ansøgningerne generelt gør, at Nymarkskolen efter sommerferien byder velkommen til hele to idrætstalentklasser på 7. årgang.

Det er første gang siden idrætsklasserne startede i 2015, at der bliver to klasser på én årgang.

Når man er ung idrætsudøver og gerne vil dyrke sin idræt på et særligt højt plan uden at gå på kompromis med sin uddannelse, så kan det være svært at finde tid til begge.

På Nymarkskolen kan man som elev på idrætstalentsporet både forene sin målrettede sport med ens faglige udvikling. Netop den kombination er så populær blandt de mange dygtige udøvere rundt om i kommunen, at det efter sommerferien bliver nødvendigt med to nye 7. klasser.

To klasser: Multiklasse og fodboldklasse for drenge og piger

»Vi har fået rekordmange ansøgere til vores kommende 7. klasse. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi kan byde velkommen til hele to nye klasser. Den ene klasse bliver en multiklasse med atleter fra mange forskellige idrætter som for eksempel svømning, volley, cykling, tennis, voltigering, springridning og Teamgym,« siger René Nielsen, der er skoleleder på Nymarkskolen, og fortsætter:

»Mens den anden klasse bliver noget nyt. Nemlig en klasse udelukkende med atleter, både drenge og piger, inden for fodbold. Vi glæder os meget til at byde eleverne velkommen, der kommer rundt om fra skoler i det meste af kommunen, og som blandt andet kan se frem til at blive del af et helt unikt sammenhold.«

I idrætstalentklassen har eleverne udover den obligatoriske undervisning også morgentræning to gange om ugen, som varetages af højt kvalificerede trænere og tager udgangspunkt i enten deres idræt eller en grundlæggende fysisk træning.

Den nye idrætstalentklasse med atleter inden for fodbold vil få et tæt samarbejde med trænere fra Slagelse Boldklub & Idrætsforening (SBI), som blandt andet vil stå for noget af morgentræningen.

Kan blive en del af Slagelse Talent og Elite efter folkeskolen

Ud over idrætstalentklasserne har Nymarkskolen generelt ekstra fokus på idræt og derfor blev skolen i januar certificeret som Danmarks første idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College, så der venter i den grad de kommende elever en hverdag, hvor bevægelse og læring er tæt forbundet.
Idræt i folkeskolen og på ungdomsuddannelsen.

Læs også: Nymarkskolen er Danmarks første idrætsskole.

»Vi er i Kultur-og Fritidsudvalget rigtig glade for at se den store opbakning, der er til idrætstalentklasserne fra både skoler, forældre og elever rundt om i hele kommunen og ikke mindst fra foreningslivet,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Idrætstalentklasserne er en del af vores generelle talentstrategi, hvor de unge atleter efter folkeskolen kan blive en del af Slagelse Talent og Elite, når de skal videre på deres ungdomsuddannelse. Her har de mulighed for at fortsætte deres ønske og ambition om at dyrke sport og uddannelse på højst muligt niveau, så de kan fortsætte den gode udvikling de har startet i idrætstalentklasserne.«

»Ud over et stærkt fagligt fællesskab, så får eleverne også et ganske særligt sammenhold i klasserne. Når man trives i en klasse og har det godt med sine kammerater, så ser vi også ofte, at det smitter af på resultaterne i flere fag. Vi glæder os til at følge talentklasserne på begge skoler,« tilføjer formanden for Børne- og Ungeudvalget, Helle Blak (SF).

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.