Flere æg og kyllinger må sælges ved stalddøren

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Nu må den lokale ægproducent sælge 300.000 æg fra 1.000 høns om året. Desuden må den lokale fjerkræsproducent sælge op til 2.000 fjerkræ om året.

Fødevareminister Rasmus Prehn udvider forbrugernes muligheder for at købe nylagte æg og friske fjerkræ ved stalddøren. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Gælder også salg til lokale butikker og restauranter

Fra og med påske kan danske fødevareproducenter sælge markant flere æg og rensede gæs, ænder og kyllinger – både direkte til forbrugerne ved stalddøren og til lokale butikker og restauranter. Mulighederne bliver udvidet, når fødevareminister Rasmus Prehn ændrer reglerne for blandt andet stalddørssalg.

»De hidtidige grænser for salg har været med til at lægge en dæmper på forbrugernes muligheder for at købe lokale råvarer i landdistrikterne. Og samtidig har reglerne gjort det vanskeligt for lokale ildsjæle og mindre fødevareproducenter at få en fornuftig forretning ud af deres salg,« siger fødevareminister Rasmus Prehn (S).

De mere lempelige regler trådte i kraft den 26. marts 2021. Fra da af må en lokal ægproducent sælge godt 300.000 æg fra 1.000 høns om året i stedet for de 100.000 æg fra 500 høns, som hidtil har været grænsen.

En lokal producent af gæs, ænder og kyllinger må sælge op til 2.000 fjerkræ om året mod tidligere 500 fjerkræ. I begge tilfælde behøver producenterne ikke tage flere salmonellaprøver end før.

Nok så vigtigt kan mange forbrugere nu også slippe for selv at rense gåsen til Mortensaften for tarme, kråse og hjerte. Den opgave må den lokale fjerkræproducent også tage sig af uden først at skulle registrere sig som detailhandelsvirksomhed hos Fødevarestyrelsen.

De nye, lempeligere danske regler er baseret på risikovurderinger fra DTU Fødevareinstituttet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Monicore / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.