Storebæltsbroen slukker lyset på pylonerne

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Lørdag aften kl. 20.30-21.30 slukker Storebæltsbroen lyset på højbroens hovedkabler og i de store pyloner. Det sker som led i “Earth Hour”.

Sammen med WWF Verdensnaturfonden slukker Storebæltsbroen lyset i aften. Det sker i forbindelse med verdens største klimaopråb: Earth Hour.

Lørdag den 27. marts kl. 20.30-21.30 slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer over hele verden lyset for at sætte fokus på verdens klimaudfordringer. Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

»Vi er stolte af at deltage i Earth Hour lørdag aften«

»Som en livsnerve i Danmark og som forbindelsen, der samler folk på tværs af landsdele, er Storebæltsbroen et nationalt symbol. Som ejer og forvalter af forbindelsen, ser vi det som en af vores fornemmeste opgaver at drive forbindelsen med ansvar for naturen, klimaet og samfundet,« skriver Sund & Bælt og fortsætter:

»Vi er derfor stolte af at deltage i Earth Hour lørdag aften, og vi ser frem til, at alle trafikanter kan opleve en slukket bro mellem kl. 20.30 og 21.30. Samtidig håber vi, mange andre vil følge eksemplet, så vi sammen kan være med til at sætte fokus på klodens stigende klimaudfordringer.«

Det er stadig sikkert at køre over Storebæltsbroen

Når lyset bliver slukker, svarer det til den nattesænkning, der sker hver aften fra kl. 24. Der er ikke vejbelysning på selve Storebæltsbroen, og derfor vil bilisterne ikke opleve en ændring på selve vejen.

Lamper, der hænger på højbroens store hovedkabler samt belysningen af de store pyloner slukkes. Broen vil dog være oplyst under vejbaneniveau af hensyn til skibstrafikken og i toppen af de to pyloner som luftfartsafmærkning.

Biodiversiteten er truet, og naturen ude af balance

Verdensnaturfondens WWF’s Living Planet Report 2020 viser, at der på mindre end 50 år sket en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

Samtidig er én ud af fire dyre- og plantearter i dag er i fare for udryddelse.

Med andre ord er biodiversiteten er truet og naturen ude af balance. Derfor har WWF starter initiativet Earth Hour, hvor lyset slukkes for at sætte fokus på alt det liv, som vi gerne vil bevare. Det skriver Sund & Bælt.

Øverst: Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.