Fjernbusser gør det muligt for endnu flere at rejse i Danmark

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en ændring af loven om trafikselskaber, som gør det muligt for private fjernbusselskaber at tilbyde flere ruter såsom mellem Slagelse og København.

Fjernbustrafikken er et succesrigt og billigt transporttilbud fra private aktører, som mange danskere benytter sig af. Det er især studerende, pensionister og børnefamilier, som vælger fjernbussen, når de rejser i Danmark.

Skal indfri ambitionen om en styrket kollektiv trafik

Med den nye lovændring, som i dag blev vedtaget i Folketinget, håber transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), at endnu flere vil stige ombord i fremtiden.

»Vi har et bredt udvalg af offentlige kollektive transportformer i dag, men det er vigtigt, vi også hilser de private kollektive transporttilbud velkommen,« siger Ole Birk Olesen og fortsætter:

»De private aktører er nemlig med til at skabe og understøtte den positive udvikling, som vi oplever på transportområdet i disse år – og som er nødvendig, hvis vi skal indfri regeringens ambitioner om en styrket kollektiv trafik i fremtiden. Fjernbussen er et godt eksempel på den udvikling, og jeg er derfor meget tilfreds med, at et bredt flertal af Folketinget i dag har gjort det muligt for endnu flere at benytte fjernbustrafikken.«

Afstandskrav til fjernbusser bliver sænket til min. 75 km

Lovændringen betyder, at afstandskravene til fjernbuskørsel bliver sænket og ensrettet til minimum 75 kilometer, så det bliver muligt at etablere flere fjernbusruter og -afgange i hele landet; for eksempel mellem Aarhus og Aalborg, Esbjerg og Odense eller mellem Slagelse og København.

Ud over en bedre forbindelse mellem landets større byer vil ensretningen af afstandsreglerne for fjernbuskørsel også give mulighed for bedre forbindelser til og i yderområderne. Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringen af lov om trafikselskaber sker som en del af udspillet “Nemmere kollektiv trafik”, der skal gøre det lettere for alle passagerer at benytte den kollektive trafik i Danmark. Ud over fjernbustrafikken stilles der med loven også krav til de offentlige trafikselskaber om at stille transportdata og billetsalg til rådighed for private aktører, så der kan blive udviklet nye, digitale løsninger. Samtidig bliver Rejseplanen og Rejsekortet samles i ét selskab.

Øverst: Illustration. (Illustration: OpenClipart Vectors / Pixabay). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.