Færre fyrværkeri-relaterede ambulancer end sidste år

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Nytårsaften var der 45 fyrværkeri-relaterede ambulanceudrykninger på landsplan, hvor de 15 var til øjenskader og de 20 til håndskader.

Det danske akutberedskab har med 994 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler overordnet set haft et nytår på samme niveau som sidste år. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

994 udrykninger med ambulancer, akutlæger og akutbiler

Tal fra landets fem regioner er indsamlet af Region Sjællands AMK-Vagtcentral, og her lyder meldingen, at den samlede travlhed har ligget på niveau med sidste år.

Tallene er opsamlet fra kl. 18.00 nytårsaften og frem til 06.00 nytårsmorgen. 1.279 gange blev der trykket 1-1-2, hvor det har handlet om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er færre end sidste år, hvor 1.329 ringede 1-1-2.

Det udløste 994 antal udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Det er næsten det samme som sidste år, hvor der var 993 kørsler. Akutlægehelikopterne var med 4 flyvninger i luften færre gange end sidste år, hvor akutlægehelikopterne havde 5 flyvninger.

På landsplan melder Region Sjællands AMK-Vagtcentral desuden om 45 udrykninger, som de fem AMK-Vagtcentraler har vurderet til at være på grund af fyrværkeri.

Dermed er der her tale om et fald i forhold til sidste år, hvor tallet var 67. Af de 45 fyrværkeri-relaterede udrykninger er der 15 udrykninger til øjenskader og 20 udrykninger til håndskader. Sidste år var der henholdsvis 19 udrykninger til øjenskader og 22 udrykninger til håndskader.

Cirka fire gange flere opkald til 1-1-2 om skader og sygdom

På en nytårsaften er der cirka fire gange flere opkald til 1-1-2 om skader og sygdom, sammenlignet med en almindelig dag. Hovedparten af 1-1-2 opkaldene bliver typisk modtaget i tiden efter midnat.

Det er AMK-Vagtcentralerne (AMK står for Akut Medicinsk Koordinering), der modtager alle sundhedsrelaterede opkald viderestillet fra politiets alarmcentral.

På AMK-Vagtcentralerne sidder sundhedsfagligt personale, der modtager, vurderer og prioriterer de mange opkald. Ved en del af opkaldene er der alene behov for råd og vejledning og ikke nødvendigvis en udrykningskørsel med ambulance.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.