Dispensation for lukkeloven i påsken

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Supermarkeder, der normalt skal lukke i påsken, får dispensation til at åbne skærtorsdag og påskedag fra kl. 10.00 til kl. 17.00. Det sker for at mindske smittespredningen af coronavirus.

Regeringen lægger op til en midlertidig dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af coronavirus.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Coronavirus og kødannelser er en dårlig kombination

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene. Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af coronavirus.

Læs også: COVID-19: Advarsel mod ulovlige forhandlere.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og påskedag (søndag) fra kl. 10.00 til kl. 17.00. Normalt skal de større butikker holde lukket.

Læs også: Politiet advarer imod corona-svindlere.

»Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet. Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken,« siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

»Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering. Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges.«

»Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover. Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler. Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge,« tilføjer erhvervsministeren.

Skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag

Lukkeloven fastsætter blandt andet at dagligvarebutikker med en omsætning på over 34,9 millioner kroner ikke må holde åbent 13,5 dage om året. Det gælder blandt andet skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag (mandag).

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Michael Gaida / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.