Corona: Kan man spise sig til et bedre immunforsvar?

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – På de sociale medier florerer der “gode råd” om, hvordan man kan undgå at blive smittet med coronavirus ved at spise superfoods. Men hjælper det at spise immunboostende suppe, shakes med masser vitaminer og kosttilskud med store doser C-vitamin?

På de sociale medier florerer der en masse “gode råd” om, hvordan man kan spise sig til et stærkere immunforsvar og dermed undgå at blive smittet med coronavirus.

Men ingen fødevarer er en garanti mod coronavirus, understreger Fødevarestyrelsen.

Vigtigst er det at følge Sundhedsstyrelsens råd og holde en god køkkenhygiejne. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der findes ikke nogen superfoods mod coronavirus

Immunboostende suppe, shakes med masser vitaminer og kosttilskud med store doser C-vitamin.

Rådene er mange på de sociale medier, når det kommer til at styrke sit immunforsvar, så man undgår at blive smittet med coronavirus.

Læs også: Hvem tilbyder levering og afhentning i Slagelse, Korsør og Skælskør?

Men det er misinformation, som risikerer at vildlede danskerne, understreger Fødevarestyrelsen:

»Der er ingen tvivl om, at et velfungerende immunforsvar er afgørende i kroppens kamp mod sygdomme, men det er vigtigt at understrege, at der ikke findes nogen superfoods, som kan holde coronavirus for døren,« siger specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen Trine Grønlund.

Hun understreger, at langt størstedelen af befolkningen allerede får dækket deres vitamin- og mineralbehov via den kost, som de spiser.

Vask hænder, skyl grønt og hold råt og spiseklart adskilt

Den bedste måde at beskytte sig mod coronavirus er derfor at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om for eksempel god håndhygiejne, nys og host i ærmet og begrænse fysisk kontakt med andre.

Læs også: Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner (foedevarestyrelsen.dk).

»Man kan også følge Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner. For eksempel er det en god idé at vaske dine hænder regelmæssigt, når du tilbereder mad, skylle frugt og grønt og holde rå og spiseklar mad adskilt,« siger Trine Grønlund.

Læs også: Corona: Råd til ældre og personer med kronisk sygdom.

Læs også: Bødetakster i forbindelse med corona/COVID-19.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Dmitry Tkachev / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.