Risiko for forsyningssvigt: Spar på værnemidlerne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Alle opfordres til at spare så meget som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Brug vand og sæbe frem for håndsprit, hvis du kan. Det er lige så effektivt, og så sparer man på håndspritten.

Sundhedssektoren risikerer at løbe tør for værnemidler som håndsprit, ansigtsmasker og visirer, der er vigtige i kampen mod coronavirus.

Alle opfordres til at spare så meget som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mangel på værnemidler såsom åndedrætsværn og håndsprit

Der har i noget tid været lokal mangel på værnemidler som for eksempel åndedrætsværn, visirer og håndsprit i sundhedsvæsenet.

I andre lande er der meldinger om betydelige forsyningsproblemer med værnemidler, og der er risiko for, at udfordringerne også bliver større herhjemme.

Læs også: Bødetakster i forbindelse med corona/COVID-19.

»Vi tager situationen meget alvorligt, og vi arbejder non stop alle ugens dage på at skaffe værnemidler til det danske sundhedsvæsen,« siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.

Styrelsen er i tæt kontakt med danske virksomheder for at skaffe værnemidler fra udlandet og få det transporteret hurtigt og effektiv til Danmark, og for at sætte ekstra produktion i gang af for eksempel håndsprit og visirer herhjemme.

»Vi skal spare på værnemidlerne så meget vi overhovedet kan«

Lægemiddelstyrelsen opfordrer til at være opmærksomme på præcist, hvad der er brug for, og hvad der er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at bruge – hverken mere eller mindre.

»Vi skal spare på værnemidlerne, så meget vi overhovedet kan uden at gå på kompromis med sikkerheden. Ellers risikerer vi, at læger, sygeplejersker og alle de andre i frontlinjen kommer til at mangle. Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker,« siger direktør Thomas Senderovitz.

Opstår der mere udbredt mangel på værnemidler, kan det dels være en risiko for sundhedspersonalet, herunder især for ældre medarbejdere, dels kan det belaste sundhedssektoren yderligere, fordi flere blandt frontpersonalet kan smittes og dermed må sættes i karantæne.

Sådan sparer vi på værnemidlerne:

  • Håndvask frem for håndsprit: Brug vand og sæbe frem for håndsprit, hvis du kan. Det er lige så effektivt, og så sparer man på håndspritten.
  • Prioriteret brug i sundhedsvæsenet: Sundhedspersonale skal grundigt læse og bruge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet.

Læs også: Hvem tilbyder levering og afhentning (i Slagelse, Korsør og Skælskør)?

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mohamed Hassan / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.