Alt for mange kommer til skade eller dør i spritulykker

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der var en spirituspåvirket chauffør involveret i 12 procent af alle trafikulykker sidste år, og vi drikker mere alkohol i sommervarmen. Derfor kommer der flere målrettede sprit- og narkokontroller i juli måned.

Selvom antallet af spritulykker er faldet hen over årene, så var der en spirituspåvirket chauffør involveret i 12 procent af alle trafikulykker sidste år. Det viser ulykkestallene, som Vejdirektoratet offentliggjorde for nylig.

»Hver ulykke er én for meget. Det er vigtigt, at vi alle gør, hvad vi kan, så vi får vendt den her udvikling og får antallet af spritulykker endnu længere ned. Ulykkerne rammer hvert år alt for mange mennesker og deres pårørende med store menneskelige omkostninger til følge,« siger adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller.

Hvis vi skal have antallet af spritulykker ned, så stiller det også krav til dem, der inviterer gæster, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der sammen med Slagelse Kommune, Næstved Kommune og 77 andre kommuner lige har gennemført den landsdækkende kampagne mod spritkørsel “Klar til et pust?

»Det er vigtigt at vi får flere til at spørge deres gæster, hvordan de kommer hjem, hvis de drikker alkohol, når man fx mødes til en middag eller en fest. Ring efter en taxa eller tilbyd overnatning, hvis en person har drukket for meget til selv at køre hjem. Det kan være med til at forhindre en alvorlig trafikulykke,« siger udviklingschef i TrygFonden, Dorte McGugan Pedersen.

Flere målrettede sprit- og narkokontroller i juli måned

Spritulykkerne sker hele året, og politiet har sigtet 2.380 personer for spritkørsel i hele landet i årets første måneder. Sommeren er en af de perioder, hvor vi drikker mere alkohol, og samtidig sker der også en stigning i antallet af spritulykker. Derfor har politiet haft målrettede sprit- og narkokontroller i trafikken i juni måned. Og der kommer flere kontroller i juli.

»Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,« siger politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen.


Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.