Milde vintre får antallet af rotter til at stige

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

De milde vintre har fået antallet af rotter til at stige markant. Derfor har Slagelse Kommune indkøbt 235 giftfri fælder, som især skal bruges til rottebekæmpelse på offentlige områder.

Lige nu er 235 giftfri rottefælder ved at blive taget i brug flere steder i Slagelse Kommune. De skal tage kampen op mod det stigende antal rotter, som kommunen sammen med resten af Danmark har oplevet over de seneste år. De nye fælder vil især blive brugt i parker, på pladser og andre offentlige områder.

»Det er en oprustning i forhold til tidligere. De mange fælder giver os mulighed for at bekæmpe rotterne på offentlige områder, hvor vi ikke må bruge gift. Derfor får vi et nyt og mere miljøvenligt redskab til at bekæmpe rotterne,« siger entreprenørchef Peter Johansen.

Baggrunden for den øgede indsats er, at antallet af rottehenvendelser er steget markant, fordi de milde vintre har givet rotterne gode muligheder for at yngle. Sidste år fik Slagelse Kommune 3.548 rotteanmeldelser, hvilket er en fordobling i forhold til 2009. Og kommunen har allerede modtaget flere rotteanmeldelser i år end i hele 2009.

De giftfri rottefælder medfører, at de kan benyttes i parkerne. Nye regler betyder, at man kun undtagelsesvis må bruge gift mere end 10 meter fra et hus, fordi forgiftede rotter også forgifter andre dyr, når de spiser de døde rotter. Samtidig er de nye fælder også udstyret med et simkort, så de kan sende en sms, når der er gået en rotte i fælden.

»Vi kan ikke love, at det vil få rotterne til at forsvinde. Men selvom vi havde en kold vinter i år, så har vi stadig mange rotter, og vi er nødt til at gøre noget for at holde antallet af rotter nede. Det vil de mange fælder medvirke til,« siger Peter Johansen

Udover de nye rottefælder fortsætter den almindelige rottebekæmpelse og borgere, som oplever rotter, har pligt til at indberette det. Det kan man læse mere om på: slagelse.dk/rotter.


Grafik: grafikacesky / Pixabay

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.