Trækampagne med fokus på træers betydning

Slagelse.News – Fredag d. 3. maj kan 1.000 borgere få et rønnetræ med hjem fra indkøbsturen i Slagelse. Initiativet er en del af trækampagnen “Vi elsker træer”, som har til formål at sætte fokus på, at træer kan være med til at modvirke nogle af de negative effekter af klimaforandringerne.

Træer kan beskytte mod varmen og bruge regnvandet, som klima-forandringerne fører med sig. Det sætter Slagelse Kommune fokus på med kampagnen “Vi elsker træer”, som skydes i gang fredag den 3. maj 2024, hvor kommunen uddeler 1.000 rønnetræer, som borgere kan plante i deres private have. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Få et gratis træ med hjem på næste fredag

Fredag den 3. maj kan 1.000 heldige borgere få et rønnetræ med hjem fra indkøbsturen i Slagelse. Den dag uddeler Slagelse Kommune nemlig 1.000 gratis rønnetræer på Nytorv i Slagelse Midtby. Meningen er, at folk skal tage træet med hjem og plante det i haven. Initiativet er en del af trækampagnen “Vi elsker træer”, som har til formål at sætte fokus på, at træer kan være med til at modvirke nogle af de negative effekter af klimaforandringerne.

»Med klimaforandringerne følger varmere vejr og mere regn, og her kan træer have en gavnlig effekt. Træerne kan være med til at give skygge, når det er varmt. Samtidig kan de opsuge noget af vandet i jorden, som regnen giver, og de kan omdanne CO2 til ilt. Det vil vi gerne åbne folks øjne for,« siger byrådsmedlem Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget.

Udover uddeling af rønnetræer som led i kampagnen betyder det også, at der i løbet af foråret vil dukke skilte op på mange af kommunens træer i Slagelse, Skælskør og Korsør. Skiltene skal også være med til at gøre opmærksom på træernes gavnlige betydning.

Plant træer i haven og hjælp biodiversiteten

I Slagelse Kommune har man fokus på at bevare og plante flere træer i parker og byrum. En indsats der blandt andet er forankret i kommunens bæredygtighedsstrategi, som blandt andet har fokus på træernes betydning. Men borgerne kan også gøre en forskel i deres egen have.

»Træerne, som skal hjælpe os både nu og i fremtiden, skal plantes i dag, så de har tid til at vokse sig store. Derfor vil vi gerne sætte fokus på træernes betydning, så folk måske overvejer, om de har plads til et træ i haven, og virksomhedsejere overvejer om, der er plads til et ekstra træ eller to på græsplænen udenfor kontoret,« siger byrådsmedlem Anders Koefoed (V), der er næstformand for Klima- og Miljøudvalget.

Rønnetræet er valgt, fordi det er en træart, som der er plads til i de fleste private haver, og samtidig er det et hjemmehørende træ, som også er til gavn for biodiversiteten. De 1.000 rønnetræer bliver uddelt på Nytorv i Slagelse fredag den 3. maj kl. 15.00. Træerne er cirka 80 centimeter høje og leveres i en pose, som man kan tage det med hjem. Der medfølger en plantevejledning. Træerne bliver i øvrigt uddelt efter først til mølle.

Øverst: Rønnetræ. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/9wto