»Vær ikke bange for at blive akut syg i Region Sjælland«

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Læserbrev: »I denne tid, hvor der er meget fokus på de lange ventelister, ikke mindst personaleflugt og derfor alvorlig mangel på ressourcer i Sundhedsvæsenet i Region Sjælland, vil jeg gerne rette en stor tak til de enheder, der med stor professionalitet og empati mødte min far og jeg i søndags,« lyder det fra et regionsrådsmedlem.

Dette indlæg er indsendt af Helle Laursen Petersen (KF), der er regionsrådsmedlem i Region Sjælland. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Tak til det Præhospitale udrykningshold, Akutmodtagelsen og Roskilde Sygehus

En stor tak til vores Præhospitale enhed, akutmodtagelsen og B75 på Roskilde Sygehus.

I denne tid, hvor der er meget fokus på de lange ventelister, ikke mindst personaleflugt og derfor alvorlig mangel på ressourcer i Sundhedsvæsenet i Region Sjælland, vil jeg gerne rette en stor tak til de enheder, der med stor professionalitet og empati mødte min far og jeg i søndags.

Det var min fødselsdag, og jeg gjorde klar til at tage på kro med min familie, min mor ringer omkring kl. 15 og er meget oprørt: “Far kan ikke trække vejret, og han vil ikke have jeg ringer 112.” Jeg skyndte mig ud til dem og der var ingen tvivl om, at han havde brug for akut hjælp.

Jeg ringede 112, og der kom en akutbil (i løbet af 5-7 minutter) med en paramediciner, og han konstaterede hurtigt, at det var ikke noget, han kunne løse på stedet, og ambulancen kom mindre end 5 minutter efter.

Min far kom på båren og ind i ambulancen … (jeg tog med). På vej mod Holbæk Sygehus konstaterede den virkelig dygtige ambulanceredder (endnu en paramediciner), at dette vist var et hjerteproblem, og derfor konfererede han med Rigshospitalet og fik omdirigeret ambulancen til Roskilde.

Undervejs beroligede han min far (og jeg) – svarede kompetent og empatisk på alle vores spørgsmål.

Da vi ankom til Roskilde Sygehus’ akutmodtagelse, stod der 1 læge, 1 laborant og 2 sygeplejersker klar til at modtage far. Endnu engang oplevede jeg en meget høj kompetence, tid til at tale med min far og mig, masser af empati for vores pressede situation, og den frygt vi begge havde …

Hurtigt fik de diagnosticeret ham, og direkte fra akutmodtagelsen blev han kørt til operation, og 4 timer efter ankomst var han på afdeling B75 med en pacemaker, som tydeligvis gjorde det den skulle. Hans puls var normaliseret (ved ankomst lå den omkring 30 +/-), og han kunne ubesværet trække vejret, og han var meget lettet og glad.

Så midt i alle de udfordringer vores regionale sundhedsvæsen står i, er de vanvittigt dygtige og empatiske, når man står i en akut situation.

Både som regionsrådsmedlem og som datter er jeg dybt taknemmelig – Her er TAK kun et fattigt ord. Jeg ville ønske jeg kunne rulle rød løber ud hver eneste dag til alle vores ansatte i sundhedsvæsenet, de er de rigtige “hverdagens helte”.

TAK til det Præhospitale udrykningshold fra Kalundborg, Akutmodtagelsen og afdeling B75 på Roskilde sygehus. I er simpelthen så dygtige, og vi var så trygge hele vejen.

PS. Min far har det godt.

Helle Laursen Petersen
Regionsrådsmedlem (KF) og datter
Gyvelbakken 1, 4400 Kalundborg

Øverst: Regionrådsmedlem Helle Laursen Petersen (KF). (Foto: Privat). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.