Populær børnemadklub genåbner i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi glæder os meget. Udover at børnene laver mad sammen, udvikler de også venskaber på tværs i trygge og hyggelige rammer. Det sker sammen med et hold af engagerede frivillige voksne, der både sætter struktur på aftenen og bidrager til, at børnene lærer noget nyt hver gang,« siger Emma Rask.

Torsdag den 5. maj 2022 åbner en ny klub for børn og unge op fra 8 år og op til 15 år, der gerne vil lære at lave mad, samtidig med at de har det sjovt. Klubben drives af frivillige voksne fra Sammen Om Slagelse, og foregår hver torsdag fra kl. 16 til kl. 19 på Nymarkskolen i Slagelse. Det oplyser Sammen Om Slagelse i en meddelelse.

Madklubben er udgangspunkt helt uden forældre

21-årige Emma Rask er frivillig leder af madklubben, der genåbner efter en længere nedlukning som følge af COVID-19-pandemien.

»Vi glæder os meget. Udover at børnene laver mad sammen, udvikler de også venskaber på tværs i trygge og hyggelige rammer. Det sker sammen med et hold af engagerede frivillige voksne, der både sætter struktur på aftenen og bidrager til, at børnene lærer noget nyt hver gang,« siger Emma Rask.

Hun understreger, at det som udgangspunkt er uden forældre. Formålet er at give børnene mulighed for at skabe deres egen kultur uden forældrenes indblanding.

Børnene er med hele vejen fra indkøb til oprydning

Madklubben har børnene med hele vejen rundt omkring madlavningen, fra indkøb og madlavning til spisning og oprydning.

»Nogle gange handler vi måske ind på forhånd. Andre gange tager vi børnene med. Det afhænger helt af hvad vi skal lave. En ting er sikkert, og det er at børnene både er med til madlavningen, til spisningen og selvfølgelig også til oprydningen,« fortæller Emma Rask.

Tilmelding er påkrævet, og det er ganske gratis

»Det er vigtigt for os at deltagelse i madklubben ikke skal afhænge af forældres økonomi. Derfor koster det ikke noget at deltage. I den kontekst er det dog begrænset med pladser, så vi vil gerne have at man tilmelder sit barn ved at skrive til madklub@sammenomslagelse.dk.«

Madklubben vil holde til i madkundskabslokalet på Nymarkskolen. Indtil videre har madklubben fået midler af Slagelse Kommune til at komme godt i gang. Hvis man ønsker at gøre en forskel for børn gennem madlavning, er man velkommen til at ansøge om at blive frivillig ved at skrive til madklub@sammenomslagelse.dk.

Sammen Om Slagelse er holdet i Slagelse Kommune for dig, der vil bidrage med din tid til i fællesskab at gøre en forskel for lokale børn, unge og voksne, der har det svært. Sammen Om Slagelse er lokalt forankret og elsker Korsør, Skælskør, Slagelse og alt det omkringliggende. Se mere på www.sammenomslagelse.dk.

Øverst: Emma Rask er frivillig leder af madklubben. (Foto: Sammen Om Slagelse). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.