Tre dage med idræt, leg og fjolleri

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Hashøjskolen var på besøg på Gerlev Idrætshøjskole, hvor de blev undervist i alt fra yoga og parkour til snobrødsbagning af højskoleeleverne.

Parkour, springgymnastik, yoga og boldspil selvfølgelig krydret med lidt leg og fjolleri.

Det var bare nogle af de ting ugen gik med for Gerlevs elever og eleverne fra 1.-6. klasse på Hashøjskolen, da der var praktikuge på Gerlev. Det skriver Gerlev Idrætshøjskole i en pressemeddelelse.

Eleverne byggede huler og tegnede med kul ude i skoven

»Hvordan gør jeg det? « spørger en pige fra 1. klasse forsigtigt en af de store elever fra Gerlev Idrætshøjskole.

Pigen kigger spørgende på et mærkeligt stykke sort træ og et hvidt papir, som hun sidder med i hånden.

»Nu skal jeg vise dig det,« bliver der med det samme svaret tilbage.

1. klasse fra Hashøjskolen er for en times tid rykket ud i skoven ved Gerlev Idrætshøjskole, hvor de skal bygge huler og tegne med kul.

Selvom det er sidst på både dagen og alle er trætte – både børn og voksne, er der alligevel en tydelig begejstring, mens de sidder omkring bålet – det her er en uge, som man husker.

Højskoleeleverne trænede i at undervise og tage sig af børn

1.-6. klasse på Hashøjskolen har i denne uge brugt tre dage på Gerlev Idrætshøjskole. Her er de blevet undervist af de dygtige højskoleelever i alt fra yoga og parkour til snobrødsbagning.

»Vi har undervist i en hel masse idrætsgrene. Kampsport, springgymnastik, parkour, dans, yoga – det er bare nogle af dem. Og det er fedt at se, at det ofte er de ting, de ikke har lyst til, som de ender med at synes, er mega-sjovt,« Jens Thyregod, elev på Gerlev Idrætshøjskole.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Højskoleeleverne blev kastet ud på det dybe vand og fik overladt alt ansvaret for børnene. Et ansvar de modigt tog på sig med alt hvad de indebar både af madpakkespisning, tissepauser og konflikthåndtering.

Imens holdt lærerne fra Hashøjskolen sig pænt i baggrunden, så Gerlevs elever havde chancen for at lære, hvordan man underviser og tager sig af en stor folk børn helt på egen hånd.

»Jeg har helt klart lært, hvad man skal sige til sådan nogle børn, og hvad man ikke skal sige. Hvad man skal starte med at sige, og hvad man skal slutte af med at sige før man sætter en øvelse i gang,« Laura Hansen, elev på Gerlev Idrætshøjskole.

Skolerne i de små landsbyer kan noget større sammen

Gerlev Idrætshøjskole og Hashøjskolen har i flere år samarbejdet for at skabe en lærerig uge for eleverne på begge skoler. En uge, som alle tæller ned til og ser frem til. Men også en uge, som slutter med energi til det sidste på trods af nogle trætte smil.

»Den første dag er de helt oppe og køre, den anden dag er de lidt mere stille, og den tredje dag siger de ikke så meget, for der er de sindssygt trætte. Men de er glade alle tre dage, og de synes, at det er fedt,« fortæller Majse Dahl Larsen, der er lærer på Hashøjskolen.

Samarbejdet mellem skolerne betyder, at eleverne fra Hashøjskolen får lov til at prøve en masse forskellige idrætter af og eleverne fra Gerlev Idrætshøjskole får mulighed for at lære noget af det videre, som de selv er blevet undervist i. I sidste ende skaber det en lokal synergi, hvor begge skoler både giver til hinanden og får noget igen.

»Kommunerne bliver større og større, og de små byer kommer til kort, hvis ikke de er stærke lokalt. Derfor skal Hashøjskolen og Gerlev stå sammen og sige, at det kan godt være, at vi ligger på en mark begge to, men vi kan faktisk noget større sammen,« slutter Majse Dahl Larsen.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Gerlev Idrætshøjskole). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.