Ny forstander på Gerlev Idrætshøjskole

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Gerlev har altid været en højskole, der sætter aftryk i samfundet og i de mennesker, der kommer på skolen. Skolen satte dybe spor i mig, da jeg var elev dér i 1998, og for mig er stillingen som forstander på Gerlev et drømmejob,« lyder det fra Frederik Ullerup.

Frederik Ullerup tiltræder som forstander på Gerlev Idrætshøjskole den 1. april 2022. »Jeg glæder mig meget til at tage fat på den ambitiøse strategi sammen med ledelse, medarbejdere og bestyrelse,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Gerlev sætter aftryk i samfundet og i mennesker

Det bliver et glædeligt gensyn og alligevel en helt ny start, når Frederik Ullerup indtager posten som forstander på Gerlev.

Som tidligere Gerlev-elev, underviser på sommerhøjskolen og medlem af Gerlevs bestyrelse fra 2013-2018 kender han den verden, som han træder ind i.

Med sig bringer han både ledelsesmæssig erfaring, idrætsfaglig viden og en god portion kærlighed til højskolelivet:

»Gerlev har altid været en højskole, der sætter aftryk i samfundet og i de mennesker, der kommer på skolen. Skolen satte dybe spor i mig, da jeg var elev dér i 1998, og for mig er stillingen som forstander på Gerlev et drømmejob,« siger Frederik Ullerup.

Frederik Ullerup kommer fra en stilling som uddannelsesleder på Falkonergårdens Gymnasium, er cand.scient. med hovedfag i idræt og har en Master i Ledelse af Uddannelsesinstitutioner. Og så har han været foreningsaktiv hele sit liv – aktuelt som formand for Køge Håndboldklub.

Bevægelse, kamp, dans, leg, drama, musik og sang

Som idræts- og musikentusiast elsker den nyslåede forstander alle former for fysisk bevægelse, kamp, dans, leg, drama, musik og sang. Dét matcher Gerlevs værdier, som Fredrik Ullerup mener, ungdommen trænger til:

»Det er dejligt, som unge mennesker igen strømmer til højskolerne, hvor vi kan tilbyde dem et fællesskab, som går på tværs af præstation, målrettethed og hastighed. På Gerlev lader vi i stedet legen, kampen, dansen og fordybelsen være rammerne for et godt ophold – hvad enten det er langt eller kort,« siger han og fortsætter:

»Gerlev rummer også Center for Leg & Bevægelse, der bringer legen ud og sætter den i spil til glæde for børn, unge og deres voksne. Det er en fantastisk invitation, legeinstruktørerne kommer med: Hej! Skal vi lege? Jeg ser frem til at fortsætte legen med både lokale og nationale legekammerater.«

Frederik Ullerup er gift med Stine og sammen har de tre børn. Familien bliver boende i deres hjem i Køge og får derudover en bolig på Gerlev, som de kan benytte, som de ønsker.

Øverst: Frederik Ullerup. (Foto: Gerlev Idrætshøjskole). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.