World Cleanup Day i Anlægget i Slagelse By

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Slagelse.News – Lørdag den 19. september er der World Cleanup Day. Frivillige samles over hele Danmark for at samle skrald i naturen, og der er også et arrangement i Anlægget. Borgmester John Dyrby Paulsen holder åbningstale, og Frirum Lab afholder workshop med vasket skrald.

Lørdag den 19. september 2020 løber World Cleanup Day atter af stablen, hvor frivillige samles over hele Danmark for at indsamle skrald i naturen. Det sker også i Anlægget i Slagelse By, hvor borgmester John Dyrby Paulsen (S) holder åbningstalen.

Indsamlingerne er for andet år i træk organiseret af ungdomsnetværket JCI med Lidl som hovedsponsor. Det skriver Lidl Danmark i en pressemeddelelse.

Gå på jagt efter affald i naturområder i og omkring byen

Efterladt skrald i den danske natur er stadig et problem. Derfor inviteres alle danskere til at give deres bidrag til den verdensomspændende skraldeindsamling, World Cleanup Day, lørdag den 19. september.

Udstyret med pose, handske, tang, egen maske og godt humør, kan frivillige – børn som voksne – gå på jagt efter affald, der var blevet efterladt i naturområder i og omkring deres by.

Læs program, tid og sted i kalenderen: World Cleanup Day i Slagelse By.

Det er ungdomsnetværket JCI, Junior Champer International, der står bag organiseringen de seks indsamlinger rundt om i Danmark.

Initiativet får for andet år i træk støtte af Lidl som hovedsponsor, som også står for forplejning til alle, der har lyst til at bruge et par timer af deres lørdag i den gode sags tjeneste.

Sidste år blev der indsamlet mere end 11,5 ton skrald i Danmark på World Cleanup Day.

Fjerner skrald fra naturen, og sætter fokus på problemet

»Affald i naturen er desværre stadig et stort problem. Derfor er indsamlinger som disse så vigtige. Ikke nok med, at vi får fjernet en masse skrald fra naturen – vi får også sat fokus på problematikken,« siger Rasmus Pape, der er indkøbsdirektør i Lidl Danmark, og fortsætter:

»Jeg tager virkelig hatten af for de frivillige hos JCI, som knokler for at få det til at ske. Det er en fornøjelse at samarbejde med dem.«

Engagementet fra Lidl er en del af kædens CSR-strategi, hvor mindre affald i naturen og reduktion af plastik er i centrum. JCI organiserer i år affaldsindsamlinger i en seks danske byer, herunder Slagelse, Thy, Viborg, Horsens, Ringkøbing-Skjern og Køge Bugt.

»I JCI Danmark ligger World Cleanup Day os meget kært. Dagen er en opfordring til sammenhold, til at gøre en forskel og lære nye vaner,« siger Jacob Lynge, der er JCI-koordinator for World Cleanup Day, og fortsætter:

»Derfor er jeg glad for, at vi nu, med Lidl i ryggen, kan invitere danskere, der deler vores passion for en renere natur til indsamlinger på tværs af landet.«

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, der arbejder internationalt. De skaber opmærksomhed om konsekvenserne af den voksende forurening med plastik i havene og miljøet, og de arbejder med dokumentation, formidling og løsninger, der skal sætte fokus på plastikforurening. Læs mere på: plasticchange.dk.

Program for World Cleanup Day i Slagelse

  • Kl. 09:00 Morgenmad
  • kl. 09.15 Åbningstale ved borgmester John Dyrby Paulsen (S)
  • Kl. 09:30 Udlevering af skraldeposer og grej ved check-in teltet
  • Kl. 13:00 Afslutning med kage og kaffe.

Under hele arrangementet vil Karen Louise Dalby Sieling fra Frirum Lab afholde workshop, hvor både de yngste og ældste kan bruge deres kreativitet med vasket skrald.

Læs program, tid og sted i kalenderen: World Cleanup Day i Slagelse By.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Lidl Danmark). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.