P-plads eller udvikling af Antvorskov Kloster

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Skal Antvorskov Kloster være en p-plads? Eller er det ved at være tid til at tale Antvorskov op til et historisk fyrtårn på Sjælland. Byrådet er nu enige, og Kulturudvalget skal nedsætte en arbejdsgruppe. Men du kan også være med i en Facebookgruppe.

På det sidste byrådsmøde havde byrådsmedlem Pernille Ivalo Frandsen (V) via sin initiativret ønsket, at byrådet skulle tage stilling til sagen om etablering af arbejdsgruppe for Antvorskov.

Opdatering af skitseprojektet om Antvorskov parkeringsplads

Baggrunden var, at Erhvervs- og Teknikudvalget lige havde behandlet den såkaldte Hunsballegrund ved Antvorskov Klosterruin.

Første viceborgmester og udvalgsformand Villum Christensen (LA) havde ønsket en drøftelse af handlemulighederne omkring arealet, fordi grunden fortsat stod uden anvendelse og uden vedligehold.

Derpå besluttede Erhvervs- og Teknikudvalget, at “der ønskes en opdatering af skitseprojektet ift. parkering og beplantning, som kan indgå i arbejdet.”

Denne beslutning tager afsæt i budgetaftalen, hvor der står: “Der etableres en arbejdsgruppe med politisk deltagelse, der skal se på mulighederne omkring Antvorskov Slotsruin.”

Besynderligt at der foreligger skitser om en parkeringsplads

Pernille Ivalo Frandsen er ikke helt enig med Liberal Alliances ønske om en parkeringsplads.

“Etablering af parkeringspladser på nuværende tidspunkt vil være i modstrid med budgettets punkt 54 f. Det forekommer besynderligt, at der foreligger skitser, allerede inden arbejdsgruppen er etableret,” skriver Pernille Ivalo Frandsen i sin initiativsag.

Byrådet var enige med hende i, at der skal etableres en arbejdsgruppe. Derfor besluttede byrådet at sende sagen til Kultur- og Fritidsudvalget med henblik på at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal tage udgangspunkt i Antvorskovs historiske grundlag.

Denne beslutning medførte jubel hos kulturudvalgsformand Jørgen Andersen (S).

»Det er jo ligesom at vinde i lotteriet her før sommerferien, at man sender sådan en guldklump ned til kulturudvalget. Vi tager meget gerne imod, og vi skal nok komme med et projekt, som i al fald Pernille bliver tilfreds med,« kommenterede Jørgen Andersen.

Thomas Clausen fra Enhedslisten forklarede dog, at han hellere ville have en fin og nydelig klosterhave.

Kom med din ide – Ideer til udvikling af Antvorskov Klosterruin

Pernille Ivalo Frandsen stopper åbenbart ikke der. Nu har hun oprettet en Facebookgruppe.

»I budgetaftalen havde vi aftalt at lave en arbejdsgruppe, der skulle se på mulighederne for Antvorskov. Det havde været behandlet i Erhvervsudvalget. Men skitserne viste et udkast til 25 parkeringspladser. Det synes jeg simpelthen ikke, vi kan være bekendt med så overvældende en historie. Derfor satte jeg sagen på, og fik heldigvis stor opbakning. Nu er sagen landet i Kulturudvalget, og der er fokus på den historiske vinkel, når arbejdsgruppen forhåbentlig snart dannes,« skriver hun på Facebook.

Samtidig opfordrer hun borgerne til at dele ideer til udviklingen af Antvorskov i sin nye Facebookgruppe, som hedder “Kom med din ide – Ideer til udvikling af Antvorskov Klosterruin”.

»Velkommen til gruppen for ideer til udvikling af Antvorskov Slotsruin. Her er det meningen af alle små og store, vilde, fantastiske, praktiske og ale typer ideer kan skrives til videre inspiration,« skriver hun i Facebookgruppen.

Bliv medlem af Facebookgruppen: Kom med din ide – Ideer til udvikling af Antvorskov Klosterruin.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

Antvorskov blev sat på dagsordenen

I aftes til byrådsmødet havde jeg sat en sag på dagordenen. Det havde jeg, fordi jeg synes, at vi skal arbejde for at udvikle Antvorskov Klosterruin til et fantastisk sted, der viser den kæmpe historiske betydning stedet har. Dannebrog er muligvis fra Antvorskov. Det var nemlig johanitterordenens riddere, der sloges for Valdemar Sejr ved slaget i Tallin, hvor dannebrog faldt ned. Riddernes dragt var – også før de drog derover….. Dannebrog Derudover har Antvorskov stærke relationer til kongehuset. Ikke kun til Frederik den 2., som vi ofte refererer til. Men også til den formelle dannelse og samlingen af det danske rige Endelig har stedet også stor betydning for refomationens udbredelse i Danmark via Hans Tausen, der havde ophold på Antvorskov. I budgetaftalen havde vi aftalt, at lave en arbejdsgruppe, der skulle se på mulighederne for Antvorskov. Det havde været behandlet i Erhvervsudvalget. Men skitserne viste et udkast til 25 parkeringspladser. Det synes jeg simpelthen ikke, vi kan være bekendt med så overvældende en historie.Derfor satte jeg sagen på, og fik heldigvis stor opbakning. Nu er sagen landet i Kulturudvalget og der er fokus på den historiske vinkel, når arbejdsgruppen forhåbentlig snart dannes. Mange siger, at Slagelse ikke har historie og kultur – det er på ingen måde korrekt. Vi har bare ikke gjort noget ud af det. Det skal vi gøre nu. Du kan se behandlingen af punktet i byrådssalen her: https://slagelse.kommune-tv.dk/watch/3389 Avisen har også skrevet et fint stykke om sagen. Det kan læses her: https://sn.dk/Slagelse/Vil-lave-historisk-projekt-paa-Hunsballe-grunden/artikel/851153?fbclid=IwAR2K12MaVx-WqfCehgwcqPXQGVhauDy5EoFzFt4u4S1v0XYmIAxfq6OFmbo OBS – Har du ideer til udviklingen – så kan du dele dem her https://www.facebook.com/groups/1240629482772136/

Slået op af Stem på Pernille i Tirsdag den 25. juni 2019

Hvad i al verden er Antvorskov Kloster og Klosterruin?

Måske undrer du dig over, hvorfor Antvorskov Kloster er så vigtig. Slagelse.News har netop udgivet fire artikler om Antvorskov, som er skrevet af Jesper Nielsen.

Læs de fire artikler om Antvorskov Kloster og Slot:

Du finder de øvrige historiske artikler på: Historien om Slagelse, Korsør og Skælskør.

Øverst: Antvorskov Klosterruin. (Foto: Slagelse Media). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.