Gardehusarregimentet i Slagelse gør sig klar

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Hærchefen har besøgt Gardehusarregimentets 1. Panserinfanteribataljon i Slagelse, hvor 700 soldater er klar til at rykke ud med kort varsel.

Soldaterne i Slagelse og Aalborg har haft ekstra travlt siden det blev besluttet at forhøje beredskabet. I ugens løb kom chefen for Hærkommandoen forbi. Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Kampbataljonen består af omkring 700 soldater

I Slagelse har soldaterne intensiveret træningen og forberedt indsættelse med kort varsel som en del af NATO Readiness Initiative (NRI).

I Aalborg har der været lys i hallerne det meste af døgnet, mens 1. Logistikbataljon har klargjort det materiel, der skal følge soldaterne ved en eventuel indsættelse. Samtidig er støtteenheder fra en lang række andre af Hærens enheder klar til at rykke med kort varsel, hvis soldaterne i NRI-beredskabet skal udsendes.

Hærchef Gunner Arpe Nielsen har i denne uge besøgt Gardehusarregimentets 1. Panserinfanteribataljon i Slagelse og 1. Logistikbataljon i Aalborg.

»Det her er en kerneopgave for Hæren. Og vi er i fuld gang med at bevise, at vi kan løse opgaverne og er klar. Jeg ser frem til at følge den fortsatte uddannelse og klargøring over det næste stykke tid,« og generalmajoren fortsætter:

»Jeg er imponeret over at se den indsats, der bliver lagt for dagen fra alle sider. Det gælder ikke kun internt i Hæren, men i hele Forsvaret.«

Udover Hærens kampbataljonen på omkring 700 soldater under NRI på 1-5 dages beredskab, omfatter det forhøjede beredskab i Forsvaret også stationering af F-16 kampfly på Bornholm og en fregat i Østersøen.

Læs også: Forsvaret skærper beredskabet i Slagelse.

Øverst: Chefen for Hærkommandoen, generalmajor Gunner Arpe Nielsen taler til kampsoldaterne i Slagelse. (Foto: Tue Skals / Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.