Forsvaret skærper beredskabet i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Den danske kampbataljon, som er tilmeldt NATO’s beredskab, vil blive samlet på kasernen i Slagelse.

Den sikkerhedspolitiske situation i Europa er skærpet, som følge af det uacceptable russiske militære pres på Ukraine. Det oplyser Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen i flere pressemeddelelser.

Danmark styrker sin evne til at støtte NATO

Regeringen (Socialdemokratiet) har besluttet en række nødvendige skridt efter anbefaling fra Forsvarskommandoen for at skærpe Forsvarets beredskab, så Danmark styrker sin evne til at støtte NATO’s afskrækkelse.

Forsvaret vil skærpe beredskabet for den danske kampbataljon, som er tilmeldt NATO’s beredskab, til 1-5 dage. Bataljonen vil blive samlet på kasernen i Slagelse, og de nødvendige lagre vil blive opbygget.

Derudover klargøres en fregat til nationale opgaver, herunder øget overvågning af danske farvande og Østersøen samt støtte til transportopgaver.

Endelig styrker Forsvaret det nationale afvisningsberedskab ved at placere to F-16 kampfly på Bornholm i løbet af den kommende tid.

Styrker mulighederne for en hurtigere reaktion

»Der er tale om rettidig omhu. Det er vigtigt at slå fast, at der for nuværende ikke er en øget trussel mod Danmark eller Bornholm for den sags skyld. Vi styrker vores militære muligheder for at kunne reagere hurtigere, hvis situationen kræver det,« siger forsvarschef, general Flemming Lentfer.

Forsvaret forudser, at det skærpede beredskab foreløbigt forløber indtil udgangen af marts måned.

Tiltagene betyder, at Forsvarets opgaveløsning ved grænsen og støtte til bevogtning ved civile lokaliteter i København indstilles. Derudover har Forsvaret iværksat en række andre sikkerhedsmæssige tiltag.

Øverst: Arkivfoto fra 2021, hvor soldater fra Gardehusarregimentet trænede til at stå i NRI-beredskabet. (Foto: Tue Skals / Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.