Stormen Nora lukker DSB ned

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Stormen Nora rammer landet med vinde op til orkanstyrke, og derfor har Banedanmark besluttet at indstille togtrafikken i store dele af Danmark.

I løbet af i dag rammer stormen Nora Danmark med vinde op til orkanstyrke, og derfor har Banedanmark i samråd med DMI besluttet at indstille togtrafikken i store dele af Danmark. Der vil ikke blive indsat Togbusser i stedet for de aflyste tog. Det oplyser DSB en meddelelse og her (trafikinformation).

Ingen regional- og InterCitytog fra fredag aften

Beslutningen medfører, at regional- og InterCitytog ikke kører fra fredag aften kl. 21 og frem til lørdag middag kl. 12, og der vil ikke blive indsat Togbusser. Samtidig vil S-togene køre med nedsat hastighed fra fredag aften kl. 21.00 til lørdag formiddag cirka kl. 10.00.

I de dele af Danmark, hvor der ikke er varslet storm af orkanstyrke, vil der fortsat være kraftig blæst og jorden kan være gennemvædet af de seneste ugers regn. Det øger risiko for, at træer vælter ned over spor og køreledninger. Det viser erfaringen fra stormen Malik.

En sådan kontrolleret nedlukning reducerer risikoen for, at tog strander, og det letter arbejdet med at starte togtrafikken op på ny.

Har du en billet i tidsrummet, hvor der ingen tog kører, så kan du benytte billetten enten 24 timer før og/eller 48 timer efter. Dette gælder også orangebilletter. Ønsker du ikke at benytte din billet, så kan du få den refunderet på DSB’s hjemmeside.

Læs også: Risiko for at stormen lukker Storebæltsbroen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Artisteer / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.