Skælskør Fiskehus kæmper stadig for sit liv

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Skaelskor.News – »Vi er dybt berørte af hele situationen og forstår ikke hvorfor,« fortæller Kurt og Henriette Hostrup Hansen fra Skælskør Fiskehus.

Kurt Hansen og Henriette Hostrup Hansen, der forpagtede Skælskør Fiskehus, købte bortforpagteren ud i sommer. Her troede alle, at det nedbrændte fiskehus kunne opføres umiddelbart efter.

Nu er der dukket nye problemer op i form af uoverensstemmelser med forsikringsselskabet.

Anskaffede sig et mobilt køkken med flere moduler

Skælskør Fiskehus brændte ned den 3. juni 2018, og brandskaderne var så store, at fiskehuset måtte lukke på ubestemt tid. I første omgang anskaffede forpagterparret sig et mobilt køkken med flere moduler.

Senere meddelte bortforpagteren, Skælskør Fiskeeksport ApS ved Jørgen Ibsen, at han ikke længere ønskede at genopføre det nedbrændte fiskehus.

Læs også: Skælskør Fiskehus er tæt på lukning.

Det endte med, at forpagterparret købt bortforpagteren ud pr. 1 juli 2019, men det har ikke løst den uendelige række af problemer for Kurt Hansen og Henriette Hostrup Hansen.

Genopbygningen af Skælskør Fiskehus er gået i stå

Kurt og Henriette Hostrup Hansen mener, at forsikringsselskabet hverken overholder lovgivning eller de indgåede aftaler, og derfor er genopbygningen af Skælskør Fiskehus gået i stå.

Der ville allerede stå et nyt fiskehus med det samme ydre udtryk som det gamle, hvis forsikringsselskabet havde fulgt reglerne.

»Vi har i lang tid afstået fra at omtale, hvordan sagen er blevet håndteret fra forsikringsselskabet Alm. Brand. Desværre føler vi, at Alm. Brand ikke ser os som kunder, der har en forsikring, men som fjender og bruger flere midler på at bekæmpe os end at hjælpe os på vej,« siger Henriette Hostrup Hansen og fortsætter:

»De overholder ikke indgået aftaler og deres egne forsikringsbetingelser. Det skal lige siges at der har aldrig har været en repræsentant fra Alm. Brand i Skælskør Fiskehus og hilst på os og sagt “Goddag, hvad kan vi gøre for jer”. Vi er dybt berørte af hele situationen og forstår ikke hvorfor.«

Ønsker blot en lovlig brugbar bygning som fiskehus

Kurt og Henriette Hostrup Hansen ønsker blot en lovlig brugbar bygning, hvorfra de kan drive Skælskør Fiskehus videre, men det er åbenbart endt i uoverensstemmelser.

»Forsikringsselskabet Alm. Brand har krævet dokumentation på, at bygningen, som den er lavet, er fejlprojekteret, og det har vi med myndigheder og autoriteter dokumenteret og bevist,« forklarer Kurt Hansen og fortsætter:

»Når vi så fremlægger det for forsikringsselskabet og viser, at vi har ret, så siger de, at vi kan gå i retten og stævne dem, det er helt uhørt.«

Kurt og Henriette Hostrup Hansen forklarer, at de allerede har mistet store beløb i omsætningstab og har haft store udgifter til en bevisførelse, som Alm. Brand angiveligt har beordret, men alligevel ikke vil acceptere.

Slagelse.News har talt med forsikringsselskabet Alm. Brand, men de hverken kan eller må udtale sig om en kunde.

»Jeg kan ikke udtale mig i den konkrete sag,« beklager Christian Stokholm fra Alm. Brand til Slagelse.News.

Problemer med forsikringsselskabet Alm. Brand der ikke overholder lovgivning – og indgåede aftaler, har gjort at…

Slået op af Skælskør Fiskehus ApSSøndag den 8. september 2019

Øverst: Kurt Hansen. (Foto: Skælskør Fiskehus). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.