Skælskør Fiskehus er tæt på lukning

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Skaelskor.News – Alle troede, at Skælskør Fiskehus skulle genetableres efter branden sidste sommer, men nu har forpagterparret fået besked på at flytte fra grunden.

I mandags oplyste Skælskør Fiskehus på Facebook, at de er ved at lukke, fordi ejeren, Skælskør Fiskeeksport ApS, ikke længere ønsker at genopføre det brændte fiskehus.

»Siden oktober har alle ventet på, at den nedbrændte bygning skulle genopbygges, hvilket var aftalen mellem bortforpagter, Skælskør Fiskeexport v. Jørgen Ibsen, og forpagter, Skælskør Fiskehus v. Kurt Hansen,« skrev Skælskør Fiskehus på Facebook, hvor de også skrev:

»Forpagter Kurt Hansen er totalt uforstående over for, at de er blevet bedt om at forlade området, specielt i lyset af at bortforpagters forsikringsselskab har tilbudt at genopføre den nedbrændte bygning uden omkostninger eller partiel reparation.«

Anskaffede et såkaldt “mobilt køkken” efter branden

Skælskør Fiskehus brændte ned den 3. juni 2018, og brandskaderne var så store, at fiskehuset måtte lukke ned på ubestemt tid.

Fiskehuset oplyste senere, at forsikringssagen trak i langdrag, men at de havde fundet en alternativ løsning, indtil forsikringsselskabet ville blive færdig.

Forpagterparret Kurt og Henriette Hansen havde ganske enkelt anskaffet sig et såkaldt “mobilt køkken” med flere moduler, der blev placeret ved siden af det brændte fiskehus i Skælskør Havn.

Læs også: Skælskør Fiskehus åbner i et mobilt butiksmodul.

Forpagterparret troede, at fiskehuset skulle genopbygges

I sidste uge modtog forpagterparret besked fra ejeren om, at det oprindelige fiskehus ikke bliver genopført, og at der ikke længere skal være et fiskehus på Skælskør Havn. Samtidig fik de besked om at fraflytte området inden den 31. marts 2019.

»Vi er dybt chokerede. Lige siden branden har vi arbejdet med den forudsætning, at huset bliver genopført, og at vi kommer tilbage til vores virksomhed og kan fortsætte. Det har været det, der lå i kortene,« fortæller Kurt Hansen til TV ØST, hvor Henriette Hansen blandt andet tilføjer:

»Det har givet søvnløse nætter, fordi vi ikke ved, hvad vi nu skal gøre. Det påvirker vores medarbejdere og os selv dybt, at vi ikke kender vores fremtid.«

Advokaten appellerer til en mindelig løsning på fremtiden

Al kommunikation mellem forpagterparret og bortforpagter sker aktuelt via deres advokater. Fiskehusets advokat mener, at der er sket en “masse juridiske fejltrin”.

»Jeg kan ikke sige, hvor vi er henne i forhandlingerne lige nu, men vi er oppe imod tiden i denne sag, der beror på en masse juridiske fejltrin. Vi appellerer stadig til en mindelig løsning, og vi mener selvfølgelig ikke, at kontrakten kan ophøre uden videre,« siger Hari Aaby Mandic, der er advokatfuldmægtig hos Advokatgaarden i Slagelse, til Sjællandske.

Forpagterparret har stadig et håb om en mulig løsning, og de håber, at kommunen måske kan hjælpe til.

»Vi har super opbakning fra Skælskør Erhvervsforening og håber også, at Slagelse Kommune vil støtte op om os,« forklarer fiskehuset på Facebook.

Tak Signe Adams : Skælskør er ved at miste sit Fiskehus Det meget populære Skælskør Fiskehus er tæt på lukning….

Slået op af Skælskør Fiskehus ApSMandag den 25. februar 2019

Øverst: Midlertidigt fiskehus. (Foto: Skælskør Fiskehus / Facebook). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.