Svømmehaller får diplom for bæredygtig indsats

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »I svømmehallerne i Slagelse Kommune har vi fokus på aktivt at beskytte miljøet og naturressourcerne. Det har vi arbejdet på i et stykke tid, for at få de bedste svømmehaller. Derfor er vi glade for at blive certificeret med Green Sport Facility,« lyder det fra lederen af svømmehallerne.

Svømmehallerne i Slagelse Kommune bliver optaget i Green Sport Facility og får diplom ved en ceremoni med brunch den 1. juni 2022.

Fokus på at beskytte miljø og naturressourcer

Green Sport Facility-ordningen belønner sportsanlæg, der tænker bæredygtigt og gør en ekstra indsats for at passe på miljøet og lokalområdet. Det er et miljømærke og en søster-ordning til Green Key, som findes på hoteller, og som om følger samme tankegang, principper og kontrolforanstaltninger.

»I svømmehallerne i Slagelse Kommune har vi fokus på aktivt at beskytte miljøet og naturressourcerne. Det har vi arbejdet på i et stykke tid, for at få de bedste svømmehaller. Derfor er vi glade for at blive certificeret med Green Sport Facility,« siger Ronnie Hjortslev Mindelund, der er leder af daglig drift og udvikling i Slagelse Svømmehaller.

Miljøpolitik stiller nye krav til leverandørerne

»Bevidstheden om bæredygtighed og klimaforbedringer er noget, der i højere og højere grad optager os alle. Det gælder også vores mange foreninger og frivillige, som bruger vores idrætsfaciliteter. Derfor er jeg som formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget stolt af den indsats som vores svømmehaller gør for at passe på miljøet, siger Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Slagelse Kommunes svømmehaller har i 5 år arbejdet på at nedbringe energiforbruget og brugen af kemikalier. Det betyder en lang række forbedringer i svømmehallerne, som for eksempel nye led-pærer, miljøvenlige rengøringsmidler og vandbesparende toiletter med svanemærket papir.

Det hele er beskrevet i svømmehallernes miljøpolitik, som tager stilling til bæredygtighed og krav til materialer og leverandører, så man hele tiden sikrer de bedste bæredygtige løsninger. Samtidig sørger svømmehallerne også for, at brugerne, foreninger og samarbejdspartnere bidrager til at gøre svømmehallerne mere bæredygtige.

Brugerne af svømmehallerne gør allerede en indsats ved at benytte et anlæg med Green Sport Facility. Men mange kan også hjælpe for eksempel ved at smide affald i skraldespanden, bruge mindre vand ved bad og toiletbesøg eller drikke mere vand fra hanen og mindre kildevand.

Diplomerne fra Green Sport Facility bliver overrakt ved en ceremoni, hvor repræsentanter fra Green Sport Facility vil overrække diplomer til repræsentanter fra svømmehallerne i Slagelse Kommune. Alle interesserede er velkomne den 1. juni 2022 kl. 10.00 i Cafeteriet i Korsør Svømmehal, hvor der også vil være brunch.

Øverst: Korsør Svømmehal. (Foto: Slagelse Kommune). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.