Hvem har den skønnest bygning i kommunen her?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Du kan være med til at indstille en nybygget eller nyrenoveret bygning til årets bygnings- og arkitekturpris. Vinderen bliver afsløret på Sct. Michaels Nat til september.

Hvilke nybyggerier og renoveringer fortjener at blive nomineret til årets bygnings- og arkitekturpris? Alle har mulighed for at komme med bud. Det skriver Slagelse Kommune.

Præmierer nybyggeri og renoveringer af høj kvalitet

Det bliver afsløret på Sct. Michaels Nat, hvem der vinder årets bygningspris. Men allerede nu efterlyser Slagelse Kommune forslag til værdige modtagere af prisen. Sidste år gik prisen til Harboes nye besøgscenter i Skælskør.

Læs også: Årets bygningspris går til Harboes Bryggeri.

Slagelse Kommune har præmieret både nybyggeri og renoveringer af høj arkitektonisk kvalitet siden 1988.

I år har dommerkomiteen besluttet, at man i højere grad vil vurdere renoveringer og nybyggerier hver for sig, så værdien af de gode ombygninger, istandsættelser eller restaureringer kan stå endnu tydeligere frem.

Skal øge interessen for endnu flere smukke bygninger

Bygningsprisen er en anerkendelse til bygherre og arkitekt, men lige så vigtigt er det, at præmieringen af de gode eksempler kan medvirke til at øge interessen for og inspirere til endnu flere smukke bygninger og anlæg i både byer og landområder.

Udover hædrende omtale består præmien af en bronzeplade til opsætning på bygning eller anlæg samt et diplom til bygherre og arkitekt. Bygnings- og arkitekturprisen er sponsoreret af det lokale landinspektørfirma Skel.dk.

For at et byggeri eller anlæg kan komme i betragtning til prisen, skal det være færdiggjort inden for det forgangne år og inden for følgende områder:

  • Smukt og godt byggeri i almindelighed.
  • Nybyggeri, der æstetisk og på særlig hensynsfuld måde er indpasset i det eksisterende bymiljø.
  • Særlige fortjenstfulde renoveringer eller restaureringer af ældre ejendomme.
  • God og nænsom skiltning eller facadeudformning.
  • Smukke anlæg – torve, pladser, haver, opholdsarealer med videre.

Forslag med billedmateriale og en kortfattet begrundelse sendes til plan@slagelse.dk senest den 23. august 2019. Det kan også afleveres på Slagelse Kommune, Plan, Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse. E-mail eller konvolut skal mærkes “Bygningspræmiering”.

Offentliggørelse af de præmierede projekter forgår på Kulturnatten, Sct. Michaels Nat den 27. september i Slagelse.

Øverst: Harboes nye besøgscenter i Skælskør (arkiv). (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.