Gode råd til badegæster, der efterlader sko og tøj

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Politiet opfordrer borgerne til at lægge en seddel, før de efterlader sko og tøj på stranden for at gå ud i havet.

Selvom sommeren er gået ind i sidste måned, oplever politiet flere gange, at strandgæster er bekymrede for efterladte sager i sandet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Opfordre borgerne til først at udvise sund fornuft

Midt- og Vestsjællands Politi har flere gange i løbet af sommeren været tilkaldt, fordi efterladte håndklæder er fundet på stranden, uden der umiddelbart har været en ejer i nærheden.

De bekymrede strandgæster ringer derfor til politiet, fordi en badegæst kan være i nød.

Derfor har politiet nogle gode råd til både de badende gæster og de borgere, der finder efterladte ejendele på stranden.

»Borgerne skal altid ringe til os, hvis de er bekymrede for, at en person er forsvundet under en badetur,« forklarer vagtchef Arne Aabech fra Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

»Men vi vil også opfordre de bekymrede borgere til at udvise sund fornuft, undersøge de efterladte effekter, og til at overveje, om der er rimelig grund til at alarmere politiet med sine observationer.«

Flere episoder med opkald fra bekymrede borgere

Senest var politiet mandag den 5. august 2019 ude ved Gudmindrup Strand, hvor en 54-årig mand fra Virum var i færd med undervandsjagt.

Senere på dagen gik turen til Tangvejen i Fårevejle Stationsby, hvor efterladte badekåber og sko gav anledning til bekymring. Heldigvis var der i begge tilfælde ikke tale om badegæster i problemer.

Læs også: Kvinde savnede sin undervandsjæger.

»Vi er rigtig glade for, at borgerne bekymrer sig om hinanden og ringer til os, når noget ikke føles helt rigtigt,« siger vagtchefen og fortsætter:

»Men de badende gæster og morgensvømmere kan let forebygge nogle opkald til politiet, hvis de bruger to minutter på at skrive en seddel til de forbipasserende på stranden om, hvad tid de gik i vandet, og hvor længe de regner med at være væk.«

Artiklen fortsætter efter billedet.

Læg gerne en seddel, når du bader alene. (Foto: Midt- og Vestsjællands Politi).

Arne Aabech håber, at det kan give lidt ro i maven til strandens andre gæster, og at de bekymrede borgere tager sig tid til at se nærmere på effekterne for at undersøge, om der mon kan være tale om en person i nød.

Gode råd til badegæster og besøgende på stranden

Politiet har nogle gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du er alene på stranden og skal ud på en længere svømmetur.

Læg en seddel ved dit håndklæde:

  • Skriv, hvad tid du gik i vandet
  • Skriv, hvor længe du regner med at være væk
  • Overvej at lægge et telefonnummer til en person, der ved, at du er taget ud for at svømme.

Politiet har også nogle gode råd til strandgæster, som finder efterladte ejendele, men ikke kan se en ejer i nærheden eller i vandet.

Overvejelser inden du ringer 1-1-2:

  • Undersøg effekterne
  • Vurdér, hvor længe tingene har ligget der
  • Brug din sunde fornuft
  • Undersøg stranden og vandet grundigt – en habil svømmer kan være langt væk fra tingene
  • Overvej, om der rimelig grund til at alarmere politiet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Juan Botello / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.