Årets bygningspris går til Harboes Bryggeri

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Skaelskor.News – Harboes besøgscenter modtager Slagelse Kommunes bygningspris. Besøgscentret får prisen for at fortolke og styrke karakteren af Harboe Bryggeriets eksisterende bygningsanlæg på fornem vis.

Det er en enig bedømmelseskomite, som har besluttet, at årets bygningspris skal gives til Harboes besøgscenter på Spegerborgvej 34 i Skælskør.

I alt otte byggerier og renoveringer er nomineret til prisen, og udover det præmierede byggeri har dommerkomiteen besluttet at give rosende omtale til renoveringen af Gammeltorv 3 i Skælskør og Autismecenter Vestsjællands nye boliger på Rosenkildevej 101 i Slagelse.

Udover den hædrende får vinderen af årets bygningspræmiering en bronzeplade, som kan sættes på bygningen, og et diplom til både bygherre og arkitekt sammen med en check på 10.000 kroner, som er sponseret af landinspektørvirksomheden Skel.

Harboes smukke besøgscenter i Skælskør

Bygningsprisen gives for på fornem vis at fortolke og styrke karakteren af Harboe Bryggeriets eksisterende bygningsanlæg og for at tilbyde smukke og inspirerende møderum og mødesteder på kanten mellem byen og vandet.

Set fra vandsiden skaber bryggeriets administrations- og repræsentationslokaler en samlende ramme omkring det bagvedliggende store produktionsanlæg. Det nye besøgscenter kobler sig til Harboes eksisterende administrationsbygninger og rummer reception, kontorer, auditorium, udstilling og mødecenter under ét stort tag.

Facaden mod vandet forener og fuldender industrianlæggets enkeltstående volumener og “ad-hoc struktur” og tilfører samtidigt stedet en ny dynamik med sit eget spændstige udtryk – særligt med tagets bevægelse i stadigt større og højere anslag mod himlen og vandet.

Et værdigt besøgssted ved vandet ikke alene for Harboes, men for hele byen.

Rosende omtale af renovering af Gammeltorv 3

Der gives rosende omtale til renoveringen af Gammeltorv 3 i Skælskør, hvor der med vægt på traditionelt håndværk er sket en minutiøs istandsættelse af bygningen fra A-Z (prikken over i’et vil være en udskiftning af yderdørene mod Gammeltorv, som er lige så tro mod det historiske udgangspunkt).

Rosende omtale af autismecentrets nye boliger

Rosende omtale gives også til Autismecenter Vestsjællands nye boliger på Rosenkildevej 101 i Slagelse. Her skabes der fine bo-kvaliteter og gode fleksible opholdsrum både ude og inde, så der opstår – i ordets bedste betydning – en “landsby i byen”, med alt som det medfører af tryghed, overskuelighed og nærvær.


Pressefoto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.