Fremtidens Idræt for Børn og Unge i historisk partnerskab

Slagelse.News – Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal stå for at drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling. I Slagelse er de deltagende foreninger Slagelse Hockey Klub, Slagelse Gymnastikforening og Slagelse Håndboldklub.

For at skabe endnu bedre træningsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet “Fremtidens Idræt for Børn og Unge”. Slagelse Håndboldklub, Slagelse Gymnastikforening og Slagelse Hockey Klub er udvalgt i Slagelse. Det skriver Slagelse Idræts Råd i en meddelelse.

Kort maskingenereret resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Artiklen handler om et historisk partnerskab mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og A.P. Møller Fonden med fokus på at fremme idræt for børn og unge. Projektet kaldes “Fremtidens Idræt for Børn og Unge” (FIBU) og involverer lokale foreninger i Slagelse, herunder Slagelse Hockey Klub, Slagelse Gymnastikforening og Slagelse Håndboldklub. Hver foreningsklynge i projektet får tildelt en børne- og ungeansvarlig for at forbedre træningsmiljøerne og skabe sociale aktiviteter for børn og unge. Målet er at øge medlemskabet i foreningerne og styrke samarbejdet med skoler og dagtilbud. Foreningerne i Slagelse har store ambitioner på børne- og ungeområdet og håber på at tiltrække flere frivillige til at støtte deres initiativer. Initiativet i Slagelse kan fungere som et eksempel for andre foreninger i Danmark, og der er store forventninger til projektets succes.

Foreningerne er sat sammen til lokale klynger

Danmarks Idrætsforbund har fundet de første foreninger, der skal tegne “Fremtidens Idræt for Børn og Unge” (FIBU) i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og vi er i Slagelse Idræts Råd både glade og stolte over, at vores ansøgninger er positivt modtaget og således bevilget.

Formand Jørn C. Nielsen, Slagelse Idræts Råd fortæller, at der var ansøgt på fem forskellige lokationer i Slagelse kommune og indtil nu er den første bevilget som lokal klynge i Slagelse.

Det drejer sig om Slagelse Gymnastikforening, Slagelse Hockey Klub og Slagelse Håndboldklubs samarbejde om at få flere børn og unge aktive i foreningerne og styrke de nuværende idrætsmiljøer.

Skal blive bedre til at skabe sociale aktiviteter

For at skabe endnu bedre træningsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet “Fremtidens Idræt for Børn og Unge”, og nu er man klar til at ansætte de første børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i Slagelse, hvor Slagelse Håndboldklub, Slagelse Gymnastikforening og Slagelse Hockey Klub er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.

I 2023 og 2024 udpeges et antal foreninger til at være spydspidsforeninger, hvor der skal udvikles og opsamles viden om de succesfulde børne- og ungemiljøer. Foreningerne sættes sammen af 2-3 foreninger lokalt, der skal samarbejde om udviklingen, og i Region Sjælland bliver der mellem 5-7 klynger. Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal stå for at drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling. I Slagelse er de deltagende foreninger Slagelse Hockey Klub, Slagelse Gymnastikforening og Slagelse Håndboldklub.

»Vi har en klar målsætning om at få flere medlemmer i foreningen, og der kommer projektet her forhåbentlig til at være en stor hjælp. Vi skal blandt andet bruge de ekstra hænder til at styrke vores samarbejde med dagtilbud og skoler. Og så skal vi blive endnu bedre til at skabe de sociale aktiviteter, der er så vigtige for at fastholde børn og unge og skabe et fantastisk fællesskab på tværs af årgange,« siger Trine Moll, der er formand i Slagelse Hockey Klub, der er den ene deltagerforening.

Store ambitioner på børne- og ungeområdet

De første foreninger er udvalgt i Midtjylland og Sjælland, og både i Slagelse Idræts Råd og DIF er der store forventninger til arbejdet.

»Vi synes virkelig, at det er et stærkt felt, vi lægger ud med. Vi er gået efter foreninger fra mange forskellige idrætter og af forskellig størrelse, så det spejler hele vores idrætsbillede. Fælles for foreningerne er, at de har resurser og overskud til at udvikle sig og varetage en ansættelse,« siger Martin Bro, der er faglig leder for de kommende børne- og ungeansvarlige, og fortsætter:

»Foreningerne i Slagelse har store ambitioner på børne- og ungeområdet og vil gerne være endnu mere attraktive for både børn og unge, men også for deres frivillige trænere- og instruktører samt lokale institutioner, SFO’er og skoler – noget som mange foreninger gerne vil lykkes med i Danmark. Derfor vil både foreningerne selv, men også andre foreninger i Danmark forhåbentlig få gavn af det udviklingsarbejde, som der igangsættes i Slagelse.«

Masser af gode idéer, men mangler hænder

I Slagelse Hockey Klub håber man særligt, at den nye satsning kan være med til at skaffe flere frivillige hænder i foreningen, så der kan sættes strøm til de store ambitioner i foreningen.

»Vi har masser af gode idéer, men vi mangler hænder. Forældre sætter i dag mere bare deres børn af til idræt i stedet for at give en hånd med. Vi håber, at vi kan få god gavn af et tættere samarbejde med andre foreninger i byen og lære af hinanden,« forklarer Trine Moll.

Dette initiativ ser vi meget frem til og læringen kan måske gøre, at klynge tanken kan adopteres andre steder siger Jørn C. Nielsen.

Øverst: Slagelse Gymnastikforening i aktion. (Foto: Slagelse Idræts Råd). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/duqz