Skytter fra Korsør repræsenterer Danmark

Artiklen er opdateret for 7 måneder siden.

Korsor.News – Lokale skytter fra Korsør skal repræsentere Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i Pistolterræn, som i år afholdes på dansk jord.

Lørdag den 16. september 2023 lægger Igelsø Grusgrav ved Holbæk jord til de Nordiske Mesterskaber i Pistolterræn, hvor de bedste pistolskytter fra Danmark, Norge og Sverige står klar til at kæmpe om sejren. To lokale pistolskytter fra Korsør er udtaget og skal dermed repræsentere Danmark på hjemmebane. Det skriver DGI Midt- og Vestsjælland i en pressemeddelelse.

48 af de bedste, nordiske pistolskytter dyster

Hvert år udtager DGI Skydning landets bedste skytter til at repræsentere det danske flag ved internationale turneringer og mesterskaber i skydning. Et af de mesterskaber går under navnet “Nordisk Mesterskab i Pistolterræn”, som afvikles på skift mellem Danmark, Norge og Sverige. Her dyster 48 af de bedste, nordiske pistolskytter, som alle udtages på baggrund af deres plads på ranglisten.

Hver nation stiller med fire herreskytter, fire ungdomsskytter, fire dameskytter og fire seniorskytter – og der kæmpes både som hold og individuelt. I år er to lokale skytter fra Korsør Skytteforening, Karina Molich og Dennis Samuelsen, udtaget og skal repræsentere Danmark i henholdsvis dame- og herreklassen.

Mesterskabet gennemføres på kaliber .22 (alle) og grovvåben (herrer/damer/seniorer) i klassegruppen GP32/GPA. Ungdomsskytter skyder kun kaliber .22.

Frivillige stabler mesterskaberne på benene

Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjællands kompetencegruppe i pistolterræn, som sørger for, at alt løber, som det skal både før, under og efter afholdelsen af mesterskabet. Sammen lægger de en masse kræfter i at give de nordiske skytter nogle gode oplevelser:

»Vi er en gruppe af frivillige ildsjæle, som efterhånden har mange års erfaring med at stable mesterskaber som disse på benene. Det er hårdt arbejde at få alt til at spille og samle så mange skytter på tværs af Danmark, Norge og Sverige, men det er meget givende at bidrage til,« fortæller Flemming Nielsen, som er bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland, formand for skydeudvalget og medlem af kompetencegruppen i pistolterræn.

Alle tilskuere er velkomne i Igelsø Grusgrav

Som noget nyt har også tilskuere mulighed for en stor oplevelse med skydning i det fri, når mesterskabet løber af stablen. Det foregår lørdag den 16. september 2023 kl. 08.00 til kl. 16.30 i Igelsø Grusgrav, hvor der altså i år er sjælden mulighed for at følge de bedste nordiske pistolskytter på nærmeste hold i den prestigefyldte turnering. De udtagne skytter skyder i tidsperioden 09.00-11.00 og igen fra 12.00-14.00. Det er gratis at overvære mesterskabet.

Oversigt over de udtagne danske pistolskytter

Juniorklassen:

 • Thomas Bøgh Jensen, Vodskov Skytteforening
 • Maiken Bergholt Madsen, St. Restrup Idrætsforening
 • Marcus Lindgaard Knudsen, St. Restrup Idrætsforening
 • Magnuz Eifos Mortensen, Bellahøj Skytteforening.

Seniorklassen:

 • Gert Nielsen, Midt og Vestsjællands Terrænskytter
 • Ejner Nicolaisen, Hørsholm Pistolforening
 • Preben Pedersen, Skjern Skytteforening
 • Lars Hedegaard Larsen, Hørsholm Pistolforening.

Dameklassen:

 • Karina Molich, Korsør Skytteforening
 • Heidi Bergholt Madsen, St. Restrup Idrætsforening
 • Annette Winther, Ølsted Skytteforening
 • Maja Groot, Hvalsø Skytteforening.

Herreklassen:

 • Rune Knudsen, St. Restrup Idrætsforening
 • Thomas Bergholt Madsen, St. Restrup Idrætsforening
 • Jesper Larsen, Ølsted Skytteforening
 • Dennis Samuelsen, Korsør Skytteforening.

Rettelse: Navnet på den ene skytte fra Korsør Skytteforening er rettet til Dennis Samuelsen. /Red.

Øverst: Skydning er en idræt, som udfordrer koncentration, præcision og ro. Samtidig er skydning også en idræt med masser af action, der sætter evnen til at præstere under tidspres på prøve. (Foto: DGI Midt- og Vestsjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/w22z