Fire år mere som Team Danmark Elitekommune

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Slagelse Kommune forlænger elitekommunesamarbejdet med Team Danmark. Samarbejdet har fokus på både eliteidræt og breddeidræt.

I 2016 indgik Slagelse Kommune et elitekommunesamarbejde med Team Danmark. Det samarbejde er netop forlænget med fire år. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kan udvikle sig både inden for uddannelse og sport

I 2016 indgik Slagelse Kommune et elitekommunesamarbejde med Team Danmark. Det samarbejde er netop forlænget med fire år, så de unge atleter fortsat kan udvikle sig både inden for uddannelse og sport.

Ordningen har fra begyndelsen sat atleten i centrum og indeholder både prioriterede idrætter, en idrætsskole og ungdomsuddannelser. Både Slagelse Kommune og Team Danmark ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

En ny underskrift er netop sat af både Slagelse Kommune og Team Danmark, så elitekommunesamarbejdet for perioden 2021-2024 kan fortsætte.

Nymarkskolen blev den første certificerede folkeskole

Siden Slagelse startede som elitekommune er blandt andet sportscollege og forbedrede idrætstilbud til atleterne blevet en realitet. Nymarkskolen, som har idrætstalentklasser fra 7.-9. klasse, er i perioden blevet den første danske folkeskole certificeret som Idrætsskole under DIF og Team Danmark.

Derudover er der samarbejde med samtlige ungdomsuddannelser i Slagelse om at skabe fleksible rammer for atleterne på Slagelse Talent og Eliteordningen (STE) til stor glæde og gavn for atleterne.
Kombinere sport og uddannelse

»Vi er nået rigtig langt de sidste fire år med vores prioritering af eliteidrætten gennem elitekommunesamarbejdet. Vi har arbejdet målrettet med at skabe de optimale rammer for, at man som ung både kan prioritere sin uddannelse samtidig med, at man dyrker idræt på topniveau,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Samarbejdet har også bidraget til indsatser på breddeidrætsområdet, hvor de dygtige atleter har vist deres idrætter frem i folkeskoleregi. Vi glæder vi os meget til at fortsætte udviklingen og styrke samarbejdet yderligere de kommende fire år.«

Bedst mulige træning og fokus på individuelle behov

På STE er cirka 150 atleter. Siden begyndelsen har ordningen vækstet i antallet af atleter hvert år. En af de elever, som har oplevet fordelene ved STE, er Emil Tranegaard, der er på det danske landshold i surfkajak.

»Slagelse Talent og Elite er med til at give mig den støtte, jeg har brug for. Morgentræningen har givet mig et bedre fysisk fundament, som har gjort mig stærkere. Den styrke har blandt andet bidraget til, at jeg har vundet DM i Surfkajak i seniorrækken,« siger Emil Tranegaard og fortsætter:

»Til det DM fik jeg bekræftet, at træningen virker og betaler sig. I øjeblikket arbejder jeg frem mod VM i England 2021.Trænerne i ordningen er med til at give vejledning, så jeg får den bedst mulige træning, som passer til mit behov. Det indebærer både den fysiske morgentræning og mentaltræningen.«

Slagelse Talent og Elite fungerer som et godt bindeled mellem uddannelse og sport, idet der skabes bedre rum for større opgaver i forbindelse med konkurrencer.

»Derudover er Slagelse Talent og Elite et godt bindeled mellem uddannelse og sport. Jeg går i 2.g på Slagelse Gymnasium, og det kan til tider være svært at dyrke sport på højeste niveau og samtidig gå op i skolen,« siger Emil Tranegaard og fortsætter:

»STE er med til at gøre det mere overskueligt. For eksempel kan der laves individuelle aftaler, hvis der er store opgaver, der ligger på pressede tidspunkter. Det betyder også, at det er en bedre forståelse fra lærerne, hvis man har en vigtig konkurrence og er nødt til at være fraværende.«

Slagelse Kommune er ambitiøs, målrettet og innovativ

Team Danmark ser også frem til at fortsætte samarbejdet om at fremme talent- og elitearbejdet i kommunen.

»Vi er meget glade for at forlænge aftalen. Vi har et rigtig godt samarbejde, og Slagelse Kommune har vist, at de er ambitiøse, målrettede og innovative i arbejdet med at skabe og udvikle talentmiljøer, hvor unge talenter kan afprøve og udvikle deres potentiale på en samfundsmæssig forsvarlig måde,« siger Lone Hansen, der er direktør for Team Danmark, og fortsætter:

»Et godt eksempel er Nymarkskolen i Slagelse, der er certificeret idrætsskole af Team Danmark, DIF og VIA University College, og som oplever en stigende interesse og tilgang til deres talentidrætsklasser. Det er godt gået. Jeg vil gerne takke for de første fire års samarbejde, mens jeg ser frem til, at vi sammen fortsat vil arbejde for at fremme talent- og elitearbejdet i Slagelse Kommune.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.