Tre ruteforslag til en ny Fribus sendes i høring

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse.News – Den nye Fribus skal erstatte de fire buslinjer 433, 496, 497 og 498, men den endelige rute er ikke besluttet endnu. De tre ruteforslag kommer i høring frem til den 8. marts.

Efter sommerferien skal en ny Fribusrute afløse de fire linjer 433, 496, 497 og 498. Mandag besluttede Erhvervs- og Teknikudvalget at sende tre ruteforslag i høring.

Udvalget vælger den nye rute på baggrund af høringssvarene. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Buslinjerne 433, 496, 497 og 498 skal nedlægges

Erhvervs- og Teknikudvalget besluttede mandag at sende tre ruteforslag til en ny Fribusrute syd for Slagelse i høring. Udvalget besluttede i oktober 2019, at de fire buslinjer 433, 496, 497 og 498 skal nedlægges og erstattes med en ny Fribusrute, som bliver gratis for borgerne.

Den nye Fribus skal køre i det samme område, som de fire buslinjer kører i, men den endelige rute er ikke besluttet endnu. Før udvalget træffer den beslutning, kommer de tre ruteforslag i høring frem til den 8. marts.

»De fire buslinjer, vi nedlægger, har i gennemsnit 25 brugere om dagen, og de fleste af dem er skolebørn,« siger formanden for Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen (LA) og fortsætter:

»Nu prøver vi at lave en Fribus, hvor vi bruger de samme penge, som vi i dag bruger på de fire buslinjer, vi nedlægger, til at lave en Fribusrute. Det betyder, at bussen bliver gratis at køre med, og at bussen også kommer andre end skolebørnene til glæde.«

De tre ruteforslag er alle forslag, hvor bussen kører i en såkaldt ringrute. Det vil sige, at den starter og slutter i samme sted. De tre forslag ser sådan ud:

  • Forslag 1: (Blå) Slagelse – Sørbymagle – Gimlinge – Dalmose – Flakkebjerg – Fårdrup – Gerlev – Slotsbjergby – Slagelse
  • Forslag 2: (Rød) Skælskør – Boeslunde – Fårdrup – Flakkebjerg – Dalmose – Hyllested – Sønder Bjerge – Eggeslevmagle – Skælskør
  • Forslag 3: (Grøn) Slagelse – Gimlinge – Sørbymagle – Dalmose – Eggeslevmagle – Skælskør – Boeslunde – Stude – Hemmeshøj – Vemmelev – Slagelse.

Skolebørn er berettiget til transport til og fra skole

Lige meget, hvilken rute, udvalget ender med at vælge, vil der være skolebørn, som er berettiget til transport til og fra skole, som ikke kan bruge Fribussen.

Til disse børn bliver der oprettet såkaldt lukkede kørsler. Det vil sige kørsler, hvor skolebørnene bliver hentet på aftalte opsamlingssteder og kørt til skole og tilbage igen om eftermiddagen.

»Vi er opmærksomme på, at Fribus-ordningen ikke kan stå alene,« siger Anne Bjergvang (S), der er medlem af Erhvervs- og Teknikudvalget, og fortsætter:

»Det vil for at sikre servicen i landdistrikterne være nødvendigt for borgerne at supplere med flextur, som er et tilbud til alle borgere i Slagelse Kommune. Vi vil i den forbindelse sikre, at borgerne får mere kendskab til mulighederne med flextur.«

Ruteforslagene er i høring frem til den 8. marts

De tre ruteforslag er i høring frem til den 8. marts, hvor alle interesserede er velkomne til at sende kommentarer og forslag til fribussen@slagelse.dk. I forbindelse med høringen afholdes et borgermøde den 17. februar kl. 18.

På grund af corona afholdes mødet som et digitalt videomøde. Alle er velkomne til at deltage, men det kræver tilmelding senest den 14. februar via tilmeldingsblanketten, som man finder link til på slagelse.dk/fribussen20.

Alt høringsmaterialet, hvor ruteforslagene fremgår, kan findes på slagelse.dk/hoering fra den 3. februar, og kommentarer kan sendes til Fribussen@slagelse.dk frem til den 8. marts.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.