Villum Christensen får kontor på rådhusets ledelsesgang

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Medie: 1. viceborgmester Villum Christensen får kontor på ledelsesgangen på Slagelse Rådhus, men skal ikke overtage borgmesterposten.

1. viceborgmester Villum Christensen (LA) får kontor på ledelsesgangen på Slagelse Rådhus. Det sker som led i en aftale, hvor borgmester John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen dropper aftalen om den delte borgmesterpost. Det skriver TV 2 ØST.

Blev deleborgmester og fik højere viceborgmestervederlag

Villum Christensen (LA), der ikke ville være det afgørende mandat for en S-borgmester, endte med at blive det i forbindelse med borgmester-forhandlingerne efter kommunalvalget ultimo 2017.

Villum Christensen stemte på John Dyrby Paulsen (S) som borgmester mod at få halvdelen af perioden som borgmester.

John Dyrby Paulsen skulle være borgmester i de første to år, og derpå skulle Villum Christensen være borgmester i de sidste to år. I de første to år skulle Villum Christensen derimod være 1. viceborgmester.

Læs også: Villum Christensen (LA) og John Dyrby (S) deles om borgmesterpost.

Senere opstod der en konflikt i byrådet om en ny styrelsesvedtægt, hvor det blandt andet blev aftalt, at 2. viceborgmester Ann Sibbern (DF) skulle miste sit viceborgmestervederlag, mens Villum Christensen skulle have et større viceborgmestervederlag.

Læs også: Ny styrelsesvedtægt: Mere til LA, mindre til oppositionen.

Villum Christensen var medlem af folketinget, og ønskede ikke at genopstille den 5. juni 2019, men han fortsætter som statsrevisor. Dette arbejde ser han frem til at fortsætte.

Læs også: Villum Christensen udpeget som dele-statsrevisor.

Ønsker at cementere den nuværende ro og stabilitet

Aftalen om den delte borgmesterpost er angiveligt ophævet for at skabe ro i Slagelse ovenpå flere turbulent perioder, hvor der har været politisk uro mellem rød blok inklusive Liberal Alliance og blå blok inklusive Det Radikale Venstre.

»Jeg ønsker ikke at medvirke til unødig støj omkring kommunens ledelse, og af hensyn til stabiliteten i byrådets arbejde er det derfor vigtigt, at aftalen af 30/11-17 ophæves allerede nu. Jeg håber, at det kan være med til at cementere den nuværende ro og stabilitet i det politiske arbejde i Slagelse Byråd, og den fortsatte udvikling af kommunen,« skriver Villum Christensen (LA) i en pressemeddelelse til TV 2 ØST.

Samtidig er det aftalt, at Villum Christensen får kontor på ledelsesgangen på Slagelse Rådhus.

Viceborgmesterposten får mere tyngde i det politiske arbejde

John Dyrby Paulsen (S) ønsker med den nye aftale at fortsætte det gode parløb som borgmester og viceborgmester. Derudover ønsker han, at posten som viceborgmester får mere tyngde i det politiske arbejde i den nuværende og i den næste valgperiode.

»Vi har et særdeles godt politisk parløb som borgmester og viceborgmester, og det samarbejde fortsætter vi naturligvis, også gerne efter næste valg. Jeg ser i øvrigt gerne, at posten som viceborgmester fremadrettet, det vil sige også efter næste valg, får mere tyngde i det politiske arbejde i Slagelse Kommune,« siger borgmester John Dyrby Paulsen til Sjællandske.

»Jeg håber, at det kan være med til at cementere den nuværende ro og stabilitet i det politiske arbejde i Slagelse Byråd. Kommunen skal fortsat udvikles,« siger Villum Christensen til Sjællandske i en anden artikel.

Villum Christensen, der også er formand for og indehaver af Vilcon Konferencecentre, er samtidig formand for erhvervs- og teknikudvalget i Slagelse Kommune samt medlem af bestyrelsen for AffaldPlus.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.