Egnsteater med mange nye oplevelser til børn og unge

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – En årlig familieforestilling samt et tættere samarbejde med kommunens amatørscener og Slagelse Musikskole, bliver en del af det nye egnsteater.

Når Slagelse Kommuner i april søger om at etablere et kommende egnsteater, skal teatret blandt andet være med til at skabe en rød tråd mellem teatertilbuddene til børn og unge i kommunen. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Tættere samarbejde med amatørscener og musikskole

Til april søger Slagelse Kommune om at etablere egnsteater fra 2021. Det sker i samarbejde med Holbæk Kommune.

Læs også: Etablering af egnsteater i Slagelse Kommune.

Kultur- og Fritidsudvalget har på sit seneste møde afsat penge til finansieringen til det kommende egnsteater, som blandt andet skal være med til at skabe en rød tråd mellem teatertilbuddene til børn og unge i kommunen.

Som en del af det nye egnsteater kommer en årlig familieforestilling samt et tættere samarbejde med kommunens amatørscener og Slagelse Musikskole.

Stærkere sammenhæng mellem børn og teateroplevelser

Slagelse Kommune har gennem mange år afsat midler, som er prioriteret til børneteater. Dermed har blandt andet daginstitutionerne fået mulighed for at opleve børneteater.

Når Slagelse Kommune til april søger om at etablere et egnsteater, bliver det blandt andet med det formål at skabe en endnu stærkere sammenhæng mellem teateroplevelser og børn og unge.

»Børn og unge er et prioriteret indsatsområde i vores kulturstrategi. De er vores fremtid og kommende skabere og brugere af kulturen,« siger næstformanden i Kultur- og Fritidsudvalget, Britta Huntley (S), og fortsætter:

»Derfor skal vi også involvere og engagere børn og unge tidligt i kultur- og teaterlivet. Vi ser i udvalget frem til at følge processen omkring etablering af egnsteater tæt, så vi fremover kan styrke og udvikle teateroplevelser til børn og unge.«

Udvikle samarbejdet mellem egnsteater og musikskolen

Som en del af et kommende egnsteater er det hensigten, at der skal laves en årlig familieforestilling, som er målrettet børn fra 6 år og op.

Familieforestillingen skal være med til at skabe en naturlig forlængelse af tilbuddet om børneteater til børn i daginstitutioner, og det vil samtidig skabe et fordelagtigt teatertilbud, som både familier i kommunen, nabokommuner, skoler med flere vil få glæde af.

Samtidig skal egnsteatret have fokus på at involvere unge i selv at skabe kulturelle aktiviteter i kommunen.

Slagelse Kommune udarbejder nu ansøgningen til Statens Kunstfond om at etablere egnsteater fra 2021 og forventer svar på ansøgningen efter sommerferien.

Derudover ønsker Kultur- og Fritidsudvalget, at det kommende egnsteater skal udvikle samarbejdet med Slagelse Musikskole, så der også skabes en endnu bedre sammenhæng mellem de to kunstarter.

»Med egnsteatret vil vi gerne skabe en bedre sammenhæng mellem teateroplevelser for børn og unge og vores øvrige tilbud. Derfor ser vi også på mulighederne for at kunne skabe en bedre sammenhæng mellem kulturlivet, Musikolen og kunsttalentklassen på Skælskør Skole,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren (V) og fortsætter:

»Slagelse Musikskole har rigtig mange dygtige musiske talenter, hvoraf flere af eleverne er en del af Kunsttalentklassen på Skælskør Skole, hvor en del af undervisningen er øremærker talentfag inden for blandt andet sang og musik.«

»Vi ønsker derfor at udvikle samarbejdet i dialog med Slagelse Musikskole, så talenteleverne for eksempel kan få mulighed for at spille til forestillingerne. På den måde kan vi skabe en endnu bedre rød tråd mellem flere kulturtilbud til børn og unge,« siger han.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.