Sprængning ved Skattestyrelsen er et angreb

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – »Politiet og tekniske eksperter efterforsker nu intensivt på alle spor for at klarlægge, hvilket motiv der kan ligge bag angrebet, så vi kan stille gerningsmændene til ansvar,« udtaler justitsministeren.

Justitsministeren ser på sprængningen ved Skattestyrelsen tirsdag aften med stor alvor. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Politiet og tekniske eksperter efterforsker intensivt

Tirsdag aften cirka kl. 22.15 ramte en voldsom eksplosion Skattestyrelsens bygning ved Nordhavn Station på Østerbro i København. En person, der opholdt sig ved Nordhavn Station, fik mindre kvæstelser.

»Jeg ser med meget stor alvor på, at personer har foretaget en kraftig og bevidst sprængning ved Skattestyrelsen. Jeg er lettet over, at politiet melder, at der ikke er alvorligt tilskadekomne efter sprængningen og har samtidig stor forståelse for den utryghed, det selvfølgelig skaber for medarbejderne i Styrelsen og beboerne i området,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S) og fortsætter:

»Politiet og tekniske eksperter efterforsker nu intensivt på alle spor for at klarlægge, hvilket motiv der kan ligge bag angrebet, så vi kan stille gerningsmændene til ansvar. Samtidig er politiet til stede i området for at tale med bekymrede borgere. Jeg vil opfordre alle, der måtte have set eller hørt noget i tidsrummet omkring eksplosionen til at give informationen videre til Københavns Politi.«

Københavns Politi efterlyser vidner til eksplosionen

Københavns Politi har været til stede ved Skattestyrelsens bygning ved Nordhavn Station natten igennem.

Der har blandt andet været efterforskere og bombehunde, og der er foretaget en række tekniske undersøgelser. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige nærmere om, hvem der står bag eksplosionen. Men vi tager det meget alvorligt og etablerede allerede i går aftes en bred og omfattende efterforskning. Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.

Chefpolitiinspektøren opfordrer enhver, der har set noget mistænkeligt i området – eller ligger inde med anden relevant viden – til at kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

Politi: »Nogle har altså angrebet bygningen med vilje.«

Chefpolitiinspektøren oplyser til TV 2 Nyheder, at der er tale om et angreb, og han afviser, at der er tale om en hændelig hændelse eller et uheld.

»Det er noget, som nogen har gjort med vilje. Nogle har altså angrebet bygningen med vilje,« siger han ved formiddagens pressebriefing.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Google Earth Pro). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.