Årets tandklinikelev har hjertet på rette sted

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Janne Czuba Madsen hos tandlæge Hanne Lykke Kürstein på klinik Lykketand i Slagelse er kåret som Årets tandklinikelev.

Janne Czuba Madsen startede som elev på klinik Lykketand i Slagelse for cirka to år siden, og nu er hun kåret som Årets tandklinikelev. Det skriver HK/Privat Sjælland.

Godt indtryk under praktikken førte til elevaftale

Først tikkede en flot indstilling ind fra klinikejer og tandlæge Hanne Lykke Kürstein.

Det førte til, at hendes elev, Janne Czuba Madsen, blev kåret som Årets tandklinikelev for et par dage siden.

Hanne Lykke Kürstein fortæller, at Janne startede i syv ugers praktik, da klinikkens anden elev var på skole.

Janne havde afsluttet uddannelsens grundforløb og søgte nu en elevplads. Under praktikken gjorde hun så godt et indtryk, at elevaftalen kom i hus.

Kræver faglighed samt empati og selvstændighed

Som klinikassistent har man en varieret hverdag. Udover at assistere tandlægen i at give kunderne et flot smil er der også den administrative del med receptionsopgaver og andre forefaldende opgaver.

Det kræver både en stærk faglighed og nogle blødere egenskaber som empati, imødekommenhed og selvstændighed.

Hanne Lykke Kürstein fik overbevist dommerpanelet om, at Janne Czuba Madsen har hele pakken med disse flotte ord:

»Janne indgår på lige fod med de andre klinikassistenter. Hun er lærenem, tager gerne mod nye udfordringer. Hun er mødestabil og meget pligtopfyldende,« skrev tandlæge Hanne Lykke Kürstein og fortsatte:

»Desuden har hun en fantastisk god patientkontakt, hvilket særligt kommer til udtryk overfor de bange patienter, hvor hun diskret lægger en beroligende hånd på deres skulder og kommer med små beroligende bemærkninger. Dette kommenteres/bemærkes altid positivt efter endt behandling. Hun er meget vellidt og respekteret af sine kollegaer.«

God mulighed for at sætte fokus på uddannelsen

»Vi synes, det er en rigtig god mulighed for at sætte fokus på både uddannelsen som tandklinikassistent og på de mange elever, der hver dag lægger en stor indsats i at dygtiggøre sig og lære fagets mange facetter at kende,« siger Kurt Jørgensen fra HK/Privat Sjælland og fortsætter:

»Når vi får en indstilling som denne, så bliver jeg glad i låget. Der er ingen tvivl om, at vi her har en dygtig tandklinikelev, som er landet på den helt rigtige hylde. Oveni det så har hun fået alletiders læreplads, der er opmærksom på personalet og tager ansvar for at uddanne nye, kvalificerede medarbejdere til faget.«

Årets elevprisen blev introduceret for fem år siden af erhvervsskolerne EUC Sjælland og Nordvestsjælland og HK/Sjælland. Den endelige vinder bliver udpeget af et dommerpanel, bestående af faglærere fra skolerne.

Øverst: Tandklinikelev Janne Czuba Madsen er i front med en kurv. Til venstre på billedet er klinikejer Hanne Lykke Kurstein. De er omgivet af personalet på klinik Lykketand. (Foto: HK/Privat Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.